Кожна господиня знає, що борошно потрібно просіяти, щоб отримати повітряні смачні торти. Однак, ця процедура абсолютно безглузда.

Читайте Знай в Google News!

Насправді, просіювання борошна через сито – кулінарний міф, створений для того, щоб представити рецепт десерту як більш домашній, "перевірений", тобто це свого роду прийом для господинь. Ще один маркетинговий хід, завдяки якому на прилавках магазинів тепер є величезний вибір різноманітних аксесуарів для просіювання борошна.

сито, фото Pxhere

Є перелік конкретних випадків, коли просіювання борошна знадобиться вам для поліпшення страви.

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Показати ще

- Просівайте борошно, якщо ви виробляєте її самостійно. Це потрібно для очищення борошна від м'якоті.

- Якщо ви довго зберігали борошно, то краще просійте його перед використанням. Це допоможе позбутися від грудочок.

- Просівайте борошно в разі, якщо вам потрібно підготувати поверхню для розкочування тіста.

- Якщо вам потрібно додати невелику кількість борошна в напівготове тісто, можете сміливо просівати борошно. Це запобіжить появі грудочок у тесті.

- Просівайте продукт, якщо вам необхідно зробити гірку з борошна для приготування, наприклад, яєчної пасти.

- Якщо крім борошна в рецепті є інші сухі інгредієнти і їх потрібно вводити разом, також використовуйте сито для просіювання продуктів.

борошно, сито, фото Pxhere

Рекомендується просівати такі сипучі продукти, як мигдальне борошно, кондитерський цукор, какао-порошок і харчова сода. Дуже часто після контакту з повітрям ці продукти можуть утворювати грудочки, що може позначитися на смаку приготованої страви.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, ці продукти краще не купувати в магазині: барвники, ароматизатори і підробки.

Як повідомляв портал Знай.uа, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш.

Також портал Знай.uа писав, що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба.