Важко уявити, але з 4 апельсинів може вийти 9 літрів смачного фруктового соку і ще й апетитне варення на додачу!
Читайте Знай в Google News!
Рецептом апельсинового соку поділився сайт "Cooku".
Інгредієнти:
- 4 апельсини;
- 9 л холодної кип'яченої води
- 1 кг цукру
- 30 г лимонної кислоти
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Приготування:
Апельсини добре вимити щіточкою, обдати окропом, насухо витерти. Тепер поставити фрукти на 2 години в морозилку, а ще краще на всю ніч. Опісля нарізати їх невеликими шматками і пропустити через м'ясорубку.
Апельсинову масу залити трьома літрами холодної кип'яченої води і дати їй настоятися близько 10 хвилин. Процідити через друшляк, потім процідити через марлю, складену в 5 шарів.
В отриманий сік додати ще 6 літрів води, 1 кг цукру і 30 г лимонної кислоти. Все ретельно розмішати, розлити у пляшки чи банки і дати настоятися близько години. На виході отримаємо 9 літрів смачного апельсинового соку.
Але не спішіть викидати те, що залишилося після проціджування. Із залишків можна приготувати смачне апельсинове варення. Потрібно лише додати цукру на свій смак і лимонну кислоту. Потім варити в мікрохвильовці під закритою кришкою у три прийоми по 5 хв. При цьому варення потрібно час від часу помішувати.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш
Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.
Також "Знай.ua" писав, звичайну моркву можна перетворити в делікатес: мамин рецепт-виручалочка. Морква є дуже корисним коренеплодом, в якому міститься велика кількість необхідних речовин.