Завдяки такому древньому способу приготування кави, як заварювання в турці, у напої залишається велика кількість ароматичних масел.
Читайте Знай в Google News!
Однак, не кожному вдається приготувати дійсно смачний підбадьорливий напій у турці. Як правильно готувати каву розповідається на сайті "Зі смаком".
Приготування цього ароматного напою — ціле мистецтво і, щоб все пройшло вдало, потрібно знати деякі тонкощі.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Приготування кави в турці:
- Обов'язково готуйте каву на чистій воді.
- Варіть напій на повільному вогні.
- Використовуйте турку з вузькою шийкою.
- Додайте 2-3 кристали солі, щоб посилити аромат.
- Краще використовувати не білий, а тростинний цукор.
- Слідкуйте за тим, щоб кава не встигла закипіти. Як тільки скоринка, що утворилася зверху, почне підніматися, відразу знімайте турку з вогню. Трохи почекайте і повторіть процедуру ще 3 рази.
- Дайте напою трохи відстоятися, зачекайте 30 секунд, а лише потім розливайте каву по чашках.
У приготуванні ароматного напою дуже важливою є якість кави. Купуйте каву в зернах і подрібнюйте її в кавомолці перед самим приготуванням. Якщо ж кавомолки у вас немає, попросіть, щоб зерна вам помололи в місці, де будете їх купувати.
Щоб приготувати смачну каву з молоком, останнє слід трохи підігріти, перш ніж розбавляти каву. А після чашечки такої смакоти справжні кавомани рекомендують випити склянку чистої води.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі
Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.
Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь