Якщо ви щойно зібрали останній урожай помідорів і бачите, що багато ще не дозріли, нічого страшного. Навіть з незрілих овочів можна приготувати щось смачненьке.

Ми підібрали смачні рецепти спеціально для зелених помідорами. Не пропадати ж добру!

Що робити із зеленими помідорами

1. Гострий соус із зелених помідорів

Соус максимально універсальний, але повністю він розкривається в комбінації з м'ясними стравами.

Інгредієнти

1 кг зелених помідорів
50-100 г часнику
50-100 г кореня хрону
50 г кропу
1 ст. л. солі
1 ст. л. цукру
0,5-1 перець чилі

Гострий соус із зелених помідорів, фото: vazhnoznat

Приготування

Всі овочі потрібно помити, почистити і дуже дрібно нашаткувати. Чим дрібніше, тим краще, тому краще скористайся блендером.

Додай сіль, цукор і дрібно нарізаний кріп.

Дуже ретельно перемішати готовий соус і розподіли його по чистих баночках.

Можна його консервувати, але краще з'їсти свіжим. Зберігати в холодильнику.

2. Мариновані шматочками

Зелені помідори підходять для маринування не гірше, ніж звичайні. Вони стануть м'якше і ніжніше, але не перетворяться в кашу. Рецепт розрахований на 12 літрових банок.

Інгредієнти

6 кг помідорів
5 стручків гіркого перцю
5 болгарських перців
1 стакан чищеного часнику
кілька пучків кропу і петрушки

Інгредієнти для маринаду

5 л води
400 г цукру
300 г солі
5 лаврових листків
500 мл оцту

Популярні новини зараз

Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть

Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Мариновані шматочками зелені помідори, фото: vazhnoznat

Приготування

Спершу пропусти через м'ясорубку перці і часник.
Тобі знадобиться 12 літрових банок. На дно кожної помістити зелень і перець горошком. Також розділи суміш перців і часнику на 12 рівних частин.

Помий і почисти від плодоніжок помідори, розріж їх на четвертинки і заповни ними банки доверху.

У великій каструлі змішай воду, цукор, сіль. Постав на вогонь, щоб рідина закипіла. Після цього додай в каструлю оцет і зніми з вогню.

Залий маринадом банки з помідорами, прокип'ятити їх приблизно 30 хвилин і закрий кришками.

При вживанні маринад краще злити і заправити помідори рослинною олією.

3. Салат із зелених помідорів з морквою

Інгредієнти

2,5 кг зелених помідорів
300 г моркви
300 г цибулі
1 стручок гострого перцю
1 головка часнику
100 мл оцту
1 ст. л. меленої гірчиці
3 ст. л. солі
1 ст. л. соняшникової олії

Салат із зелених помідорів з морквою, фото: vazhnoznat


Приготування

Наріж помідори шматочками, цибулю півкільцями. Моркву потрібно натерти, а часник подрібнити.

Змішай всі овочі, додати цукор, сіль, оцет і гірчицю, після чого все ретельно перемішати. Залиш салат на 4 години при кімнатній температурі, щоб вони пустили сік.
В простерилізовані банки на дно помісти лаврове листя, перець горошком.

Злий сік з овочів в окрему миску, після чого помісти всі овочі по банках. Тепер додай туди масло і тільки після цього залий назад овочевий сік.
Простерилізуй салат за 20-30 хвилин, після чого загорни його кришками.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо як приготувати апетитну кашу з грибами

Як повідомляв портал Знай.ua, пшоняна каша з гарбузом на молоці - смак дитинства та осені в одній тарілці

Також Знай.ua писав, що приготувати з буряка і чим він корисний