Пшоняна каша з гарбузом на молоці - це дуже смачно, корисно і зовсім не складно. Щобільше, осінь є ідеальним часом для того, щоб урізноманітнити своє меню стравами з гарбуза.

Читайте Знай в Google News!⠀

Інгредієнти:

  • Пшоняна крупа 200 г
  • Гарбуз 400 г
  • Вода 50 мл
  • Молоко (будь-якої жирності) 500 мл
  • Цукор 2 ложки столові або на свій смак
  • Сіль 3/4 ложка чайна
  • Вершкове масло 50 г

Гарбузи / фото: Pixabay

Приготування:

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Спершу кип'ятимо воду, тоді доливаємо у каструлю частину молока. Така хитрість не дозволить молоку пригоріти на дні посуду. Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння. Нарізаємо його невеликими шматочками. За бажанням можна потерти його на крупній тертці.

Підготовлений гарбуз кидаємо в кипляче молоко і варимо на повільному вогні. За цей час промиваємо крупу до прозорої води - кілька разів в холодній і пару раз в гарячій. Додаємо в каструлю пшоно, цукор, сіль і заливаємо молоком, що залишилося.

Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо кашу близько 25 хвилин, попередньо закривши кришкою. Постійно відкривати і перемішувати кашу не варто. Коли майже вся рідина випарувалася, а крупа набухла і розварилася, знімаємо кашу з вогню.

У кашу додаємо шматочок масла, перемішуємо і залишаємо під кришкою ще на пів години. За цей час пшоняна каша з гарбузом на молоці остаточно вбере в себе масло і залишок рідини, набуваючи однорідної консистенції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь