Спеціально для наших читачів ми знайшли рецепт "Тіста без дріжджів на кефірі". Даний рецепт повинен бути в скарбничці у кожної поважаючої себе господині.
Тісто на кефірі дуже схоже на дріжджове і з нього дуже добре смажити пиріжки, коржі, біляші. Найкраще їх їсти з пилу з жару. Тісто на кефірі для пиріжків дуже просте в приготуванні і результат відмінний.
Читайте Знай в Google News!
Про цей рецепт нам стало відомо завдяки публікації пабліку "retsepty_home" в мережі Instagram.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Що нам потрібно: 2-2,5 склянки борошна; 1 склянка кефіру; 2 ст.ложки рослинної олії; 2/3 ч. ложки соди; 2 ч. ложки цукру; ½ ч. ложки солі.
Як готувати: кефір злегка підігріваємо, тільки не перегрійте. Всипаємо в нього цукор, сіль, вливаємо рослинне масло, все добре перемішуємо. Соду не додавати!!! Поступово додаємо борошно. Тісто має бути еластичним, але в жодному разі не тугим, тому борошно відразу все не всипати, а тільки не дуже великими порціями.
Якщо тісто вийде дуже тугим, то воно не матиме повітряних бульбашок, які надають нашому тісту дивовижний смак. Тепер найголовніше і це те, що зробить тісто на кефірі повітряним і дивовижно смачним. Соду ділимо на 3 частини. Стіл посипаємо борошном і розгортаємо тісто в пласт товщиною 1 см.1/3 частиною соди посипаємо весь пласт тіста. Бажано це зробити рівномірно по всій поверхні.
Тісто складаємо в три шари. Спочатку складаємо 1/3 частину з одного краю, потім з іншого. Потім ще раз в три шари. Вийшов згорток. Розкачуємо його знову в пласт товщиною 1 см, присипаємо содою і точно також складаємо. Потім знову розгортаємо і повторюємо ще все раз.
У підсумку ми повинні 3 рази розкачати, присипати содою і скласти тісто. З кожним разом тісто стає все пишніше і пористіше. Тісто готове, накриваємо його пакетом або будь-якою ємністю і залишаємо на хвилин 40, для того, щоб воно піднялося. Поки тісто на кефірі для пиріжків буде підніматися, готуємо начинку і приступаємо до смаження.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Раніше повідомляли, рецепт зручної заправки - з нею можна готувати супи, борщі, м'ясо, рибу.
Як повідомляв Знай.uа, "башточки", від яких зносить башню: найпростіше терте печиво з продуктів, що під рукою.
Знай.uа писав, кремовий десерт для стройняшок: ванільний смак і нуль зайвих калорій.