Восени достигає калина. і це чудова можливість приготувати смачні вина та лікер з цієї корисної ягоди. Щобільше, рецепти навдивовижу прості.

Читайте Знай в Google News!

Столове вино - градусів 12-15:

  • 1 літр соку калини
  • 1 склянка води
  • 2 склянки цукру
  • 50 г родзинки для бродіння

Десертне вино - градусів 16-18:

  • 1 літр соку калини
  • 6 склянок води
  • 2,5 склянки цукру
  • 50 г родзинки для бродіння

Лікер - градусів 18-20

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще
  • 1 літр соку калини
  • 1 склянка води
  • 3 склянки цукру
  • 50 г родзинок для бродіння

Калина, скріншот: YouTube

Калинове вино, фото: Instagram

Приготування:

Всі три рецепти готуються однаково. Спершу обов'язково потрібно прибрати гіркоту з ягід, тому кладемо їх в морозилку на 5 годин. Після цього прокручуємо калину на м'ясорубці. В емальованому посуді змішуємо ягоду з цукром і водою. Додаємо родзинки.

Накриваємо марлею, і залишаємо на п'ять днів при кімнатній температурі, помішуючи час від часу дерев'яною ложкою. Через п'ять днів віджимаємо через марлю, складену в кілька шарів. Розливаємо в скляні банки і одягаємо на них медичні рукавички. В одному пальчику робимо голкою прокол, щоб не вибухнула.

Коли рукавичка опаде, вино зціджуємо від осаду і розливаємо по пляшках. Вино буде готове через місяць. Зберігати його потрібно в прохолодному темному місці. Вина з калини подають холодними.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.