Терті домашні пироги - це смакота, яку ми всі любимо ще з дитинства. Як відомо, в таки ласощах солодка начинка посипається шматочками тертого тіста, тому пироги виходять особливо хрусткими і смачними. Однак, тісто для таких пирогів може стати основою і для приготування інших десертів, повідомляє сайт "смачна справа". Пропонуємо вам рецепт тертого печива "Башточки" зі згущеним молоком.
Читайте Знай в Google News!
Щоб приготувати терте печиво з кремом (порція приблизно 10 штук) нам знадобиться:
Для тесту:
50 г м'якого вершкового масла;
90 г цукру;
2 яйця;
1/2 чайної ложки соди;
1/2 столові ложки оцту;
250 г борошна для тіста;
150 г борошна для роботи з готовим тестом.
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Для крему:
90 г м'якого вершкового масла;
215 мл згущеного молока;
1 столова ложка меду;
1 столова ложка розтопленого білого шоколаду;
250 г розтопленого темного шоколаду;
і чарка близько 6x7 см або інша форма на вибір.
Готуємо терте печиво "Башточки":
Змішуємо масло, цукор, яйця і борошно для тіста. Соду гасимо оцтом і також додаємо до решти інгредієнтів. Змішуємо все в однорідне тісто, ділимо навпіл (нам буде зручніше працювати з невеликими порціями) і заморожуємо обидві половинки в морозилці приблизно близько 1 години. Тісто має стати досить твердим, щоб ми могли натерти його на крупній тертці.
Терте тісто змішуємо з другою частиною борошна, а потім просіваємо через сито, щоб прибрати зайву муку. При цьому шматочки тіста повинні бути покриті борошном і не злипатися. Кладемо тісто на деко, покритий папером для випічки, і ставимо в духовку на 10 хвилин при 180 °C в режимі обдування. В результаті у нас повинні вийти золотисті і ароматні шматочки солодкого тіста. Ставимо їх остигати, поки готується крем.
Для приготування крему просто змішуємо згущене молоко з маслом, медом і білим шоколадом. Отриману солодку масу змішуємо з шматочками тіста. У нас виходить густа і липка суміш, з якої ми можемо зліпити що завгодно.
У нашому випадку ми вирішили використовувати звичайну чарку, щоб надати печінкою форму башточок. Можна використовувати будь-яку іншу форму, яка виявиться під рукою. Щоб тісто не прилипало до форми зсередини, потрібно просто злегка змочити форму водою. Формуємо печиво і викладаємо на тарілку або деко.
Готове печиво ставимо в холодильник приблизно на пів години, а потім поливаємо розтопленим шоколадом. Щоб шоколад застиг і перетворився в скоринку, знову ненадовго ставимо печиво в холодильник. Але цього можна і не робити, якщо ви віддаєте перевагу розтоплений шоколад. Приємного апетиту!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.
Нагадаємо, ми публікували рецепт золотистої перловки з овочами.
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв: оладки з кабачків з сиром і часником - чудове поєднання простих продуктів у швидкому рецепті
Також портал "Знай.ua" писав: простий рецепт сирної запіканки до чаю.