Якщо ви досі не готували гриби в соусі чилі на зиму, то обов'язково варто спробувати. Навіть не сумнівайтеся, вийде дуже смачно! Проте надзвичайно важливо обрати якісні гриби. Чудово підійдуть лісові: опеньки, білі, польські, моховики, вовнянки, підберезники.
Читайте Знай в Google News!
Рецептом грибів у соусі чилі поділився сайт "Меню дня".
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Інгредієнти:
- Варені гриби -1 кг
- Ріпчаста цибуля — 1 кг (ріжемо півкільцями)
- Томатний соус чилі - 500 г - 2 пачки
- Олія рослинна без запаху - 100 мл
- Оцет столовий — 9% - 80-100 мл
- Цукор - 1 ст. л. або на ваш смак, оскільки соус солодкуватий
- Сіль - на смак (не більше 1 ст. ложки)
- Лавровий лист - 2 шт.
- Чорний перець горошком - 6 шт.
Приготування:
Варимо гриби як зазвичай. Добре їх промиваємо під проточною водою, занурюємо в холодну воду і на плиту. Досить буде 40-50 хвилин на помірному кипінні. Зливаємо воду і ріжемо на середні шматочки.
На розігріту з маслом сковороду викладаємо цибулю і обсмажуємо до м'якості. Всі інгредієнти складаємо у велику каструлю і перемішуємо. Варимо суміш на середньому вогні протягом 30 хвилин.
Гарячу закуску викладаємо у стерилізовані банки, закриваємо, вкутуємо і чекаємо охолодження. Зберігати такі гриби можна просто у квартирі.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі
Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.
Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь