Чкмерулі - це неймовірно смачна страва грузинської кухні. А завдяки особливому соусу і попередньому вимочуванню м'ясо виходить дуже соковитим і ніжним.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом турецької страви чкмерулі поділився телеграм-канал "Кухня по-чоловічому".

Інгредієнти:

  • 1 невеличке курча
  • 2-3 зубчики часнику
  • 200 мл молока
  • мелений перець
  • вода і сіль (для маринаду)
  • рослинна олія
  • зелень за бажанням

Турецька страва чкмерулі, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Турецька страва чкмерулі, фото: кадр з відео

Турецька страва чкмерулі, фото: кадр з відео

Турецька страва чкмерулі, фото: кадр з відео

Приготування:

Курча покласти в глибоку миску і залити розсолом. На 1 склянку води дати 1 ст. ложку солі. Курка має бути повністю покрита. Залишити на 1 годину. Обсушити курча і натерти перцем. Розрізати уздовж по грудях і розпластати.

Підготовлене курча викласти на розігріту сковороду c маслом шкірою вниз, накрити кришкою і придавити вантажем. Обсмажити до золотистого кольору і перевернути на іншу сторону і теж обсмажити до золотистого кольору на великому вогні.

Часник розтерти щіпкою солі, додати молоко. Отриманим соусом залити курчати, накрити кришкою і потомити на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин. Подавати з гарніром або зі шматочком хліба.

Турецька страва чкмерулі, фото: Телеграм / "Кухня по-чоловічому"

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь