Чкмерулі - це неймовірно смачна страва грузинської кухні. А завдяки особливому соусу і попередньому вимочуванню м'ясо виходить дуже соковитим і ніжним.
Читайте Знай в Google News!
Рецептом турецької страви чкмерулі поділився телеграм-канал "Кухня по-чоловічому".
Інгредієнти:
- 1 невеличке курча
- 2-3 зубчики часнику
- 200 мл молока
- мелений перець
- вода і сіль (для маринаду)
- рослинна олія
- зелень за бажанням
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Приготування:
Курча покласти в глибоку миску і залити розсолом. На 1 склянку води дати 1 ст. ложку солі. Курка має бути повністю покрита. Залишити на 1 годину. Обсушити курча і натерти перцем. Розрізати уздовж по грудях і розпластати.
Підготовлене курча викласти на розігріту сковороду c маслом шкірою вниз, накрити кришкою і придавити вантажем. Обсмажити до золотистого кольору і перевернути на іншу сторону і теж обсмажити до золотистого кольору на великому вогні.
Часник розтерти щіпкою солі, додати молоко. Отриманим соусом залити курчати, накрити кришкою і потомити на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин. Подавати з гарніром або зі шматочком хліба.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі
Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.
Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь