Мало хто знає, що такий звичний нам рис ще й дуже корисний. То ж каша, приготована з нього, порадує не лише смаком, а й неабиякою користю для організму. Коричневий рис має більше переваг, ніж всі інші, адже зберігає 80% поживних речовин.
Читайте Знай в Google News!
У рисі, крім значного вмісту вуглеводів, які є джерелом енергії та підтримкою для м'язів, містяться вітаміни групи в, такі як вітамін В1 (тіамін), вітамін В2 (рибофлавін), вітамін В3 (нікотинова кислота), вітамін В6, а також вісім життєво важливих для організму амінокислот.
Крім вуглеводів рис містить і білки, але при цьому не містить клейковини і тому підходить для тих, хто не вживає в їжу продукти, що містять глютен.
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Також у рисі міститься речовина лецитин, що стимулює діяльність головного мозку і гамма-аміномасляна кислота, що нормалізує артеріальний тиск.
Відповідно рис покращує пам'ять, зміцнює серцево-судинну систему, знижує рівень шкідливого холестерину.
Рисова запіканка з бананами
Інгредієнти:
- рис — 100 г
- банан — 2 штуки
- вершкове масло — 10 г
- молоко — 200 мл
- бананові чипси — 50 г
- мускатний горіх — щіпка.
Рис промийте, залийте водою в пропорції 1:3 і поставте на вогонь. Додайте молоко і варіть до повної готовності. Візьміть стиглі банани, можна злегка перезрілі. Тверді для рецепта не підійдуть. Розімніть вилкою або подрібніть блендером в пюре.
Керамічну форму або будь-яку місткість для запікання змастіть вершковим маслом. Бананове пюре змішайте з рисовою кашею, додайте шматочки бананів. Розрівняйте все за формою.
Солодка гарбузова каша на молоці в мультиварці
Інгредієнти:
- 300 мл молока
- 300 грамів очищеного та нарізаного кубиками гарбуза
- 1 склянка рису
- 200 мл води
- 70-100 грамів вершкового масла
- Сіль та цукор на свій смак
Нарізаний кубиками гарбуз помістіть в чашу мультиварки, посипте цукром, перемішайте та відставте на 10 хвилин. Молоко і воду закип'ятіть окремо. Рис промийте і залийте на 10 хвилин окропом, злийте воду.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі
Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.
Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь