Зазвичай домашню сметану готували в селі, де тримали велике господарство і могли передавати рідним найсвіжіші молочні продукти всім рідним. Однак смачну домашню сметану можна зробити навіть зі звичайного магазинного молока і вона буде у багато разів смачніше покупного продукту.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнт:
- Закваска;
- 1 літр молока-3,5% жирності.
Спосіб приготування:
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Ідеальна сметана виходить під час приготування на паровій бані. Для цього на дно каструлі викладаємо звичайну щільну тканину (підійде махра), а потім ставимо на неї банку з молоком. Тепер вливаємо в каструлю холодну воду так, щоб банку виявилася у воді максимально глибоко.
Каструлю ставимо на плиту. Після закипання води потрібно уважно стежити за молоком. Витягнути банку потрібно в той момент, коли молоко ось-ось має закипіти. Залишити остигати до кімнатної температури.
Тепер в молоко можна додавати закваску. Накрити кришкою і залишити на 40 хвилин.
Через зазначений час потрібно молочну масу, яка у нас вийшла, процідити через марлю. Домашня жирна сметана готова.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, що приготувати з буряка і чим вона корисна, не тільки борщ і шуба.
Як повідомляв Знай. ua, коли квасити капусту в 2020 році: сприятливі дні і важливі поради.
Також Знай. ua писав, що домашній вершковий крем лише з трьох компонентів, підійде до будь-яких тортів і печива.