Традиційний зелений борщ варять фактично весь рік - для цього щавель консервують. Але щовесни його приготування - це наче ритуал!

Читайте Знай в Google News!

Способом приготування зеленого борщу поділився сайт "Рецепти Джуренко".

Інгредієнти:

  • Жирні свинячі ребра 300-400 г
  • Щавель великий пучок
  • Морквина 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Коріння: пастернак, петрушка за смаком
  • Картопля 2-3 шт.
  • Яйце 2 шт.
  • Зелень петрушки за смаком
  • Масло вершкове 50 г
  • Спеції: сіль, перець, лавровий лист за смаком
  • Сметана за смаком

Зелений борщ, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Зелений борщ, фото: кадр з відео

Приготування:

Для початку зварити бульйон - зі свинини, можна з курки. Найкраще підійдуть жирні свинячі ребра. Шматки м'яса кинути в 1,5 л води і довести до кипіння, зняти піну. Варити на маленькому вогні 30 хвилин.

Далі додайте крупно порізану моркву, коріння. Цибулю подрібнити на свій смак. Варити свинячий бульйон з овочами ще 20 хв. Зварити круто, тоді охолодити під холодною проточною водою і очистити.

Видалити з готового бульйону коріння пастернаку і петрушки, лавровий лист. Залишити тільки м'ясо, цибулю і моркву. Якщо бульйон варився з курки, треба витягнути з бульйону куряче м'ясо, видалити всі кісточки і м'ясо подрібнити.

Зелений борщ, фото: кадр з відео

Зелений борщ, фото: кадр з відео

Картоплю очистити і нарізати кубиками. Додати її в борщ і продовжувати варити далі. Посолити і перчити. Щавель ретельно вимити під проточною водою, відірвати листочки від черешків. Листочки дрібно нарізати. Петрушку подрібнити. Яйця нарізати на великі шматочки.

Коли картопля практично зварилася, кинути нарізаний щавель. Варити на середньому вогні не більше 3-4 хв. Додати нарізану зелень і яйця. Варити ще 2 хв. Після цього, важливий і обов'язковий момент - додати шматочок справжнього вершкового масла. Це додасть зеленому борщу неповторний смак.

Кип'ятити ще 1 хв і відразу зняти з вогню. Страва повинна настоятися, для цього знадобиться близько 10-15 хв. Подавайте зі сметаною та свіжим хлібом.

Зелений борщ, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.