Грамотно приготований язик — це справжній делікатес! Страва із застосуванням певних секретів вийде без жодного стороннього запаху. Однак, правильно його відварити і почистити вміють далеко не всі. Найчастіше в кулінарії використовують яловичий або телячий язик, а також свинячий - але рідше.
Читайте Знай в Google News!
Рецептом приготування вишуканого, ніжного і дуже поживного маринованого язика поділилася редакція "Важливо Знати".
Інгредієнти:
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
- 500 г свинячого язика
- 3 зубчики часнику
- 2 ст. л. оцту (бажано рисового або яблучного)
- 3 ст. л. рослинної олії (без запаху)
- 2 ч. л соєвого соусу
- 0,5 ч. л. солі
- спеції (чорний і запашний перець, хмелі-сунелі на свій смак)
- 2,5 ст. л. води
- 0,5 ч. л. цукру
Приготування:
Язик кладемо у холодну воду і даємо закипіти. Після цього варимо ще 5 хвилин. Потім зливаємо воду, моєму і знову ставимо варитися на повільному вогні ще протягом 1,5 години. Коли язик буде готовим, поміщаємо його в холодну воду на 15 хв, щоб було легше його почистити (для цього рухаємося від кореня вгору). Тепер нарізаємо його на дрібні шматочки.
Для приготування заправки з'єднуємо в мисочці рослинну олію, воду, оцет, а потім сіль і цукор. Ретельно збиваємо всі інгредієнти до повного розчинення кристалів. Додаємо спеції і соєвий соус. Знову злегка збиваємо. Маринад повинен вийти кисло-солодким на смак.
Тепер подрібнюємо часник і змішуємо з нарізаним язиком і залишаємо на 15 хв. Кладемо язик з часником в маринад і присипаємо зеленню. Ставимо в холодильник на всю ніч (бажано від 5 до 10 годин). Декілька разів перемішати при можливості.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.
Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.
Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.