Домашній зефір з інжиру і грейпфрута - не лише красивий, але й неймовірно смачний десерт. Тут містяться лише натуральні продукти. Хто не любить зефір, той просто не пробував домашній!
Читайте Знай в Google News!
Рецептом домашнього зефіру з інжиру та грейпфрута поділився телеграм-канал "От салатов до десертов".
Інгредієнти:
- 250 г інжиру (пробити блендером)
- 50 г соку грейпфрута
- 0,5 ч. ложки цедри грейпфрута
- 150 г цукру
- 50 г інвертного сиропу
- 10 г агару
- 65 г білка
- щіпка лимонної кислоти
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Довго "тримати" тарифи - неможливо: українців попередили про нові ціни на світло та газ
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Приготування:
Для зефіру інжир краще брати зрілий. У сотейник з товстим дном кладемо пюре інжиру, наливаємо сік грейпфрута (апельсина або мандарина на ваш вибір), інвертний сироп. Насипаємо цукор, агар і додаємо цедру, ставимо варити.
Як тільки сироп закипів - засікаємо 4 хвилини і ставимо збивати білок з лимонкою до пишної піни. Сироп повариться протягом 4 хвилин і звичної ниточки не буде, в сироп можна додати краплю фіолетового барвника. Після того, як пройшло 4 хвилини, тонкою цівкою вливаємо сироп в білок і продовжуємо збивати ще пару хвилин.
Перекладаємо масу в заздалегідь приготований кондитерський мішок з вашої улюбленої насадкою і формуємо красиві зефірки. Сушимо зефірки 24-48 годин - це залежатиме від вологості у вас вдома. Опісля склеюємо половинки між собою і обвалюють в цукровій пудрі.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.
Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.
Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.