Якщо страва вважається звичним і класичним, це не привід не приготувати його ідеально! Суддя проекту "МастерШеф" Ольга Мартиновська керувалася саме таким принципом, коли винаходила свій фірмовий рецепт маслянистого, ароматного і повітряного пюре. Цей рецепт, як запевнила Мартиновська, краще, ніж у французьких ресторанах.
Досвідчений кулінар нагадала-колись картопляне пюре було ресторанною розкішшю. Та й сьогодні далеко не в кожному ресторані можна знайти дійсно смачне пюре. А нам і не треба, адже тепер ми знаємо, як приготувати його самостійно!
Мартиновська поділилася секретами бездоганного пюре.
● картоплю треба вибирати з високим вмістом крохмалю (в ідеалі це
французький сорт Рат " Ratte»)
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
● картоплю вибирати одного калібру і варити в мундирі - щоб вона менше
набирала води
● картоплю класти в каструлю і заливати холодною водою на 2-3 см вище, ніж
картопля
● солити в розрахунку 10 грамів солі на 1 л води
● картопля середнього розміру варитися 25 хв.при легкому кипінні. Перевіряти
кінчиком ножа-якщо картопля падає з Леза сам, значить готовий.
● очищаємо картоплю, поки він ще гарячкувати і пропускаємо через овочеву
млин, якщо така є. Якщо ні-через сито. Головне-забудьте
про існування міксера або блендера
● щоб молоко не приставало до дна сотейника, налийте спочатку трошки
вода. Потім додайте жирне незбиране молоко 200-300 мл і доведіть до
кипіння.
● картоплю акуратно перемішуйте в каструльці і поступово додавайте
250 гр охолодженого вершкового масла, нарізаного шматочками.
● Слідом поступово введіть гаряче молоко
● На початку пюре перемішуйте лопаткою-дерев'яною або силіконовою, а
потім збийте віночком, продовжуючи додавати молоко.
Цей рецепт розрахований на 1 кг картоплі. І нічого страшного, якщо пюре вийде жирним — так і повинно бути. Всього три столові ложки такого пюре принесуть нереальну кількість задоволення.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачкової локшиною: дієтичне перша страва всього за 15 хвилин. У сезон кабачків це блюдо, чи не найкраще рішення. Суп виходить легкий і з цікавим смаком. Варена кабачкова локшина приємно здивує.
Як повідомляв портал " Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі
Також " Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні