Шарлотка, мабуть, є найпопулярнішою випічкою з яблуками. Вона готується напрочуд легко, і з'їдається із задоволенням. Щоб пиріг вийшов пишним, дуже важливо добре збити яйця з цукром. Якщо ви використовуєте солодкі яблука, кількість цукру можна зменшити.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 3 курячих яйця
- 1 склянка цукру
- 1 склянка сметани
- 1 склянка борошна
- 1 ч/л соди
- 3 середніх за розміром яблука
- жменя заморожених порічок
- жменя замороженої чорної смородини
Приготування:
⠀
Збити яйце та цукор. Ввести сметану, збити. Соду гасимо оцтом, додаємо і збиваємо. Яблука готові, залишилося нарізати їх тонкими скибочками. У тісто вводимо борошно, збиваємо до однорідної маси.
Половину тіста для "шарлотки" виливаємо в змащену форму маслом і укладаємо яблука.
4 години темряви, 2 години світла: Україні прогнозують найважчу зиму та виснажливі графіки відключень
Залишаться без пенсії: кому можуть зупинити виплати з 1 січня
Працюючим пенсіонерам роз'яснили важливе правило: що заборонено законом
Пенсію скоротять на 75%: хто втратить право на більшу частину виплати
Далі викладаємо заморожену смородину та порічки. Заливаємо зверху залишками тіста і випікаємо в духовці 30-40 хв при 180 градусах. Готовність перевіряємо зубочисткою: якщо вона суха - готово. Перевертаючи, витягуємо виріб з форми. Шарлотку можна подавати до столу не прикрашаючи і навіть гарячою.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин
Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів
Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні