Торт "Дамські пальчики" - справжня окраса святкового столу. Пухкі всередині й хрусткі зовні еклери з заварного тіста, викладені шарами й просочені густим вершковим кремом. А зверху — візерунки з шоколадної глазурі.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Вершкове масло або маргарин – 150 г
  • Сіль - 0.5 чайної ложки
  • Борошно – 1.5 склянки (200 г)
  • Вода - 1.5 склянки (370 г)
  • Яйця - 5-6 штук залежно від їхнього розміру

Для крему:

  • Сметана-500 г (або вершки 33%)
  • Цукрова пудра - 1 стакан або трохи менше (130 г)

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Для глазурі:

  • Шоколад - 50 г
  • Масло вершкове - чайна ложка
  • Вершки (будь – якої жирності) - чайна ложка або трохи більше, якщо глазур вийшла густуватою.
  • розтопити 30 г шоколаду 75 %

Приготування:

Для приготування заварного тіста налийте в каструлю воду, додайте сіль і нарізаний маргарин або масло. Доведіть воду до кипіння і всипте одразу всю муку. Прогрівайте масу на слабкому вогні при постійному помішуванні. Коли маса з'єднається в єдиний шар і буде легко відділятися від країв каструлі, зніміть каструлю з вогню.

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

Далі додайте в злегка остигле тісто яйця. Спершу збийте яйця виделкою і малими порціями вмішайте яєчну суміш в заварне тісто. Додавайте чергову порцію тільки після того, як вбереться попередня. В результаті у вас повинно вийти досить м'яке, не густе, але і не дуже рідке тісто - воно має повільно стікати з лопатки трикутником.

Важливо: Якщо тісто буде дуже густе, то йому буде важко піднятися, а якщо занадто рідке, то воно буде розповзатися при випіканні.

Випікайте спочатку при 200 С протягом 15 – 20 хвилин, потім температуру зменште до 180 С і випікайте до повної готовності. В процесі випічки, хоча б перші 20 хвилин, не відкривайте дверку духовки, інакше тісто може впасти. Заварне тісто краще перепекти, ніж недопекти. Недопечене тісто опадає, перетворюючись в млинець.

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

Для крему збийте сметану з цукровою пудрою. Спечені заварні основи умочіть в сметанний крем і викладіть на блюдо у формі гірки. Для цього можна використати рознімну форму. Для глазурі розтопіть шоколад, масло і вершки на водяній бані або в мікрохвильовці до досягнення однорідності. Прикрасіть глазур'ю верх торта.

Дайте приготовленому торту настоятися близько години. Можна просто збити жирні вершки, окремо збити сметану, додати цукрову пудру, а потім змішати збиті сметану і вершки. Пропорції сметани і вершків можуть бути дуже різні і залежать, в першу чергу, від ваших смакових уподобань.

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні