Торт "Дамські пальчики" - справжня окраса святкового столу. Пухкі всередині й хрусткі зовні еклери з заварного тіста, викладені шарами й просочені густим вершковим кремом. А зверху — візерунки з шоколадної глазурі.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- Вершкове масло або маргарин – 150 г
- Сіль - 0.5 чайної ложки
- Борошно – 1.5 склянки (200 г)
- Вода - 1.5 склянки (370 г)
- Яйця - 5-6 штук залежно від їхнього розміру
Для крему:
- Сметана-500 г (або вершки 33%)
- Цукрова пудра - 1 стакан або трохи менше (130 г)
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Для глазурі:
- Шоколад - 50 г
- Масло вершкове - чайна ложка
- Вершки (будь – якої жирності) - чайна ложка або трохи більше, якщо глазур вийшла густуватою.
- розтопити 30 г шоколаду 75 %
Приготування:
Для приготування заварного тіста налийте в каструлю воду, додайте сіль і нарізаний маргарин або масло. Доведіть воду до кипіння і всипте одразу всю муку. Прогрівайте масу на слабкому вогні при постійному помішуванні. Коли маса з'єднається в єдиний шар і буде легко відділятися від країв каструлі, зніміть каструлю з вогню.
Далі додайте в злегка остигле тісто яйця. Спершу збийте яйця виделкою і малими порціями вмішайте яєчну суміш в заварне тісто. Додавайте чергову порцію тільки після того, як вбереться попередня. В результаті у вас повинно вийти досить м'яке, не густе, але і не дуже рідке тісто - воно має повільно стікати з лопатки трикутником.
Важливо: Якщо тісто буде дуже густе, то йому буде важко піднятися, а якщо занадто рідке, то воно буде розповзатися при випіканні.
Випікайте спочатку при 200 С протягом 15 – 20 хвилин, потім температуру зменште до 180 С і випікайте до повної готовності. В процесі випічки, хоча б перші 20 хвилин, не відкривайте дверку духовки, інакше тісто може впасти. Заварне тісто краще перепекти, ніж недопекти. Недопечене тісто опадає, перетворюючись в млинець.
Для крему збийте сметану з цукровою пудрою. Спечені заварні основи умочіть в сметанний крем і викладіть на блюдо у формі гірки. Для цього можна використати рознімну форму. Для глазурі розтопіть шоколад, масло і вершки на водяній бані або в мікрохвильовці до досягнення однорідності. Прикрасіть глазур'ю верх торта.
Дайте приготовленому торту настоятися близько години. Можна просто збити жирні вершки, окремо збити сметану, додати цукрову пудру, а потім змішати збиті сметану і вершки. Пропорції сметани і вершків можуть бути дуже різні і залежать, в першу чергу, від ваших смакових уподобань.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин
Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів
Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні