Ці дві заготовки з грибів не потребують особливих зусиль, але результат виходить неперевершеним. Пропонуємо спробувати засолити гриби холодним способом або приготувати з них смачну ікру.
Читайте Знай в Google News!
Засолювання грибів - холодний спосіб
Інгредієнти:
- гриби (рижики, чорні і білі грузді, вовнянки, сироїжки) - 1 кг
- сіль - 100 г
- смородина - 10-12 листків
- вишня - 5-6 листочків
- хрін - 2 листки
- кріп - 2 парасольки
- лавровий лист - 2-3 шт.
- перець горошком - за смаком
- часник - за смаком
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Приготування:
Грузді, вовнянки або сироїжки вимити і залити холодною водою на 5-6 ч. (рижики не вимочують, а тільки промивають). На дно дерев'яного або керамічного посуду насипати шар солі, покласти половину листя смородини, вишні, хрону і 1 парасольку кропу. Покласти рядами гриби, посипаючи кожен шар сіллю, перцем, часником і лавровим листом.
Зверху покласти решту листя, накрити чистою тканиною, потім обробною дошкою або тарілкою і поставити гніт (через 1-2 дні гриби осядуть і дадуть сік. Якщо вони виділять мало розсолу, слід збільшити гніт). Тканину необхідно час від часу прополіскувати. Гриби будуть готові через 30-40 днів. Після цього їх треба переставити в холодне місце.
Ікра з грибів на зиму
Інгредієнти:
- гриби відварні - 2 кг
- цибуля ріпка - 3 великі цибулини
- морква - 3 шт. (великі)
- масло рослинне - 2 склянки
- лавровий лист - 3 шт.
- чорний перець - 10 горошин
- сіль
- оцет 9% - 1 ст.л.
Приготування:
Підійдуть білі гриби, підберезники і підосичники, сироїжки, маслюки і моховики, печериці та опеньки. Ікру можна приготувати як з одного виду грибів, так і з різних. Гриби помити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді протягом 10-15 хвилин. Відкинути їх на друшляк, промити холодною водою, дати воді стекти.
Гриби пропустити через велику решітку м'ясорубки. Цибулю і моркву очистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на великій тертці. Обсмажити цибулю і моркву на рослинній олії, потім додати грибну масу. Ікру посолити на свій смак, додати рослинну олію, що залишилося, лавровий лист і перець.
Тушкувати ікру з грибів протягом 1,5-2 годин, час від часу перемішуючи, стежити, щоб не підгоріла. В кінці приготування додати оцет, добре перемішати. Готову ікру розкласти в сухі простерилізовані банки і закатати. Зберігати ікру з грибів в прохолодному місці.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин
Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів
Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні