Ці дві заготовки з грибів не потребують особливих зусиль, але результат виходить неперевершеним. Пропонуємо спробувати засолити гриби холодним способом або приготувати з них смачну ікру.

Читайте Знай в Google News!

Засолювання грибів - холодний спосіб

Інгредієнти:

  • гриби (рижики, чорні і білі грузді, вовнянки, сироїжки) - 1 кг
  • сіль - 100 г
  • смородина - 10-12 листків
  • вишня - 5-6 листочків
  • хрін - 2 листки
  • кріп - 2 парасольки
  • лавровий лист - 2-3 шт.
  • перець горошком - за смаком
  • часник - за смаком

Гриби, фото: pixabay.com

Популярні новини зараз

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще

Приготування:

Грузді, вовнянки або сироїжки вимити і залити холодною водою на 5-6 ч. (рижики не вимочують, а тільки промивають). На дно дерев'яного або керамічного посуду насипати шар солі, покласти половину листя смородини, вишні, хрону і 1 парасольку кропу. Покласти рядами гриби, посипаючи кожен шар сіллю, перцем, часником і лавровим листом.

Зверху покласти решту листя, накрити чистою тканиною, потім обробною дошкою або тарілкою і поставити гніт (через 1-2 дні гриби осядуть і дадуть сік. Якщо вони виділять мало розсолу, слід збільшити гніт). Тканину необхідно час від часу прополіскувати. Гриби будуть готові через 30-40 днів. Після цього їх треба переставити в холодне місце.

Ікра з грибів на зиму

Інгредієнти:

  • гриби відварні - 2 кг
  • цибуля ріпка - 3 великі цибулини
  • морква - 3 шт. (великі)
  • масло рослинне - 2 склянки
  • лавровий лист - 3 шт.
  • чорний перець - 10 горошин
  • сіль
  • оцет 9% - 1 ст.л.

Гриби, фото: pixabay.com

Приготування:

Підійдуть білі гриби, підберезники і підосичники, сироїжки, маслюки і моховики, печериці та опеньки. Ікру можна приготувати як з одного виду грибів, так і з різних. Гриби помити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді протягом 10-15 хвилин. Відкинути їх на друшляк, промити холодною водою, дати воді стекти.

Гриби пропустити через велику решітку м'ясорубки. Цибулю і моркву очистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на великій тертці. Обсмажити цибулю і моркву на рослинній олії, потім додати грибну масу. Ікру посолити на свій смак, додати рослинну олію, що залишилося, лавровий лист і перець.

Тушкувати ікру з грибів протягом 1,5-2 годин, час від часу перемішуючи, стежити, щоб не підгоріла. В кінці приготування додати оцет, добре перемішати. Готову ікру розкласти в сухі простерилізовані банки і закатати. Зберігати ікру з грибів в прохолодному місці.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні