Торт Ескімо виходить ніжним, насиченим і дуже смачним! Основою торта буде шоколадний бісквіт. Щоб бісквіт вийшов, білки потрібно добре збити в стійку піну, а потім поступово їх ввести в іншу частину тіста. Випікати бісквіт можна як в духовці, так і в мультиварці.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
Для тіста:
- 4 яйця (відокремити білки від жовтків)
- 1 склянка цукру
- 10 ст. л. холодної води
- 2 ст. л. з гіркою какао
- 1/2 ч. л соди
- 1 склянка борошна
- 1 ч. л. ваніліну
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Для крему:
- 1 склянка цукру
- 3 ст. ложки. муки з гіркою
- 2 яйця
- ванілін
- 1 стакан теплого молока
- 250 г вершкового масла
Для глазурі:
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. какао-порошку
- 2 ст. л. сметани
- 50 г вершкового масла
Приготування коржа:
Відокремити білки від жовтків. Білки добре збити, відкласти в сторону. 4 жовтки з'єднати з 1 склянкою цукру та збити до білого кольору. Додати до збитих жовтків з цукром ½ ч.л. соди, 10 ст. л. холодної води, ванілін, 1 ст. ложку з гіркою какао, повільно помішуючи додати збиті білки.
Акуратно помішуючи порціями додати 1 склянку борошна. Довго масу не вимішувати. Форму змастити маслом, вилити тісто, розрівняти. Кілька разів постукати заповнену тістом форму об стіл, поставити в попередньо нагріту до 180 С духовку і випікати приблизно 30-40 хвилин до готовності.
Приготування крему:
У каструлі змішати 2 яйця, 1 склянка цукру і 3 ст. л. борошна з гіркою - добре збити міксером. Додати 1 склянку теплого молока, розмішати і поставити на невеликий вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння (після появи перших бульбашок, потримати 1 хв). Зняти з вогню. Повністю остудити!
Окремо збити м'яке вершкове масло (250 г) з ваніліном, потім, постійно збиваючи, по ложці додати остиглу заварну масу.
Приготування поливи:
Змішати 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. какао і 2 ст. л. сметани. Поставити на вогонь і варити, постійно помішуючи до закипання. Зняти з вогню і додати вершкове масло, добре перемішати, щоб вийшла гладка, блискуча маса, остудити до теплого стану.
На остиглий корж викласти весь крем, розрівняти і поставити в холодильник на 30 хвилин. Потім вийняти і зверху вилити глазур, вирівняти і поставити знову в холодильник до застигання.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин
Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів
Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні