Дуже смачні і ароматні голубці сподобаються не лише любителям грибів та вегетаріанцям, а й тим, хто не уявляє цю страву без м'яса. Голубці з грибами виходять дуже ніжними, соковитими, пальчики оближеш! Скуштувавши її, ви й самі захочете стати вегетаріанцями.
Необхідні продукти
Білокачанна капуста - 1 шт,
головка ріпчастої цибулі,
морква - 1 шт,
білі гриби - 300 гр,
м'ясний фарш - 500 гр,
вершки - 50 гр,
овочевий бульйон - 1 ст,
мед - 2 ст. л,
соєвий соус - 4 ст. л.
Спосіб приготування
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
З капустини видаляємо качан. Потім опускаємо його в киплячу підсолену воду і варимо на повільному вогні. У міру розм'якшення знімаємо з нього готові листя по черзі. З капустяного листя зрізаємо потовщення.
Далі готуємо начинку. Обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом дрібно нарізану ріпчасту цибулю, натерту на крупній тертці моркву і подрібнені білі гриби до випаровування рідини. У процесі смаження додаємо вершки, сіль і перець. Можна також додати рубану зелень петрушки і кропу.
М'ясний фарш солимо, перчимо, додаємо трохи бульйону і добре вимішуємо.
На капустяний лист кладемо фарш і розмазує його по центру аркуша, на нього кладемо грибну начинку і звертаємо конвертиком.
Голубці складаємо в форму для запікання і наливаємо гарячий овочевий бульйон так, щоб вони наполовину перебували в ньому. Кожен голубець змащуємо сумішшю з соєвого соусу і меду, щоб відбити капустяний запах.
Відправляємо форму з голубцями в розігріту до 200 градусів духовку. У процесі готування голубці перевертаємо кілька разів і змащуємо соусом.
Подаємо голубці з грибами зі сметаною.