Калинове варення споконвіку славиться цілющими властивостями і великою кількістю надзвичайно корисних компонентів, що входять до його складу. Це чудовий і нескладний у приготуванні десерт, який сподобається всім любителям корисних солодощів.
Читайте Знай в Google News!
Рецептом варення з калини поділився Телеграм-канал "Дневник дачника".
Інгредієнти:
- Калина — 1 кг
- Цукор - 1,5 кг
- Вода - 400 кг
- Ванільний цукор - 10 г
- Лимон - 1 шт.
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Приготування:
Ягоди калини ретельно перебрати і вимити. Далі варимо цукровий сироп. Ha 400 мл води потрібно 750 грамів цукру. Тоді в емальований посуд кладемо ягоди і заливаємо остиглим цукровим сиропом і залишаємо на 5-6 годин.
Опісля беремо лимон, очищаємо його від цедри і видавлюємо лимонний сік у варення. Виловлюємо ягоди за допомогою шумівки. B решту сиропу додаємо терту лимонну цедру, ванільний цукор і ставимо кип'ятити на 5 хвилин. Потім вміст потрібно процідити.
Заливаємо калину сиропом, доводимо майбутнє варення до кипіння, знімаємо піну і знову варимо 7-8 хвилин. Після чого залишаємо варення з калини на 4 години. Далі доводимо знову до кипіння і варимо до готовності.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, гарбузовий сік з апельсином: рецепт десертного напою, який стане джерелом корисних речовин взимку
Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості
Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби