Калинове варення споконвіку славиться цілющими властивостями і великою кількістю надзвичайно корисних компонентів, що входять до його складу. Це чудовий і нескладний у приготуванні десерт, який сподобається всім любителям корисних солодощів.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом варення з калини поділився Телеграм-канал "Дневник дачника".

Інгредієнти:

  • Калина — 1 кг
  • Цукор - 1,5 кг
  • Вода - 400 кг
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Лимон - 1 шт.

Калина, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Варення з калини, скріншот: YouTube

Приготування:

Ягоди калини ретельно перебрати і вимити. Далі варимо цукровий сироп. Ha 400 мл води потрібно 750 грамів цукру. Тоді в емальований посуд кладемо ягоди і заливаємо остиглим цукровим сиропом і залишаємо на 5-6 годин.

Опісля беремо лимон, очищаємо його від цедри і видавлюємо лимонний сік у варення. Виловлюємо ягоди за допомогою шумівки. B решту сиропу додаємо терту лимонну цедру, ванільний цукор і ставимо кип'ятити на 5 хвилин. Потім вміст потрібно процідити.

Заливаємо калину сиропом, доводимо майбутнє варення до кипіння, знімаємо піну і знову варимо 7-8 хвилин. Після чого залишаємо варення з калини на 4 години. Далі доводимо знову до кипіння і варимо до готовності.

Калина, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гарбузовий сік з апельсином: рецепт десертного напою, який стане джерелом корисних речовин взимку

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби