Класичне лечо з помідорів та болгарського перцю – популярна заготівля на зиму. Цей овочевий салат допоможе пережити брак свіжих овочів у холодну пору. Лечо користується особливою популярністю, оскільки така консервація – універсальний помічник у приготуванні перших і других страв.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • помідори - 4 кг,
  • перець болгарський - 5 кг,
  • цукор - 1 стакан,
  • сіль - 2 столових ложки (з гіркою),
  • рослинна олія - 1 стакан,
  • оцет 9% - 2 столових ложки

Лечо з помідорів та перцю, скріншот: YouTube

Лечо з помідорів та перцю, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Приготування:

Помідори помити і прокрутити на м'ясорубці. Перець помити, вирізати насіннєву коробку і розрізати кожен уздовж на 4-6 частин. Прокручену помідорну масу перелити у велику каструлю і додати цукор та сіль.

Поставити каструлю на вогонь, і після закипання маси покласти в каструлю перець і масло. Знову довести до кипіння і кип'ятити протягом 30 хвилин. Зняти каструлю з вогню і влити оцет. Розкласти лечо у стерилізовані банки і закатати. Перевернути кришкою вниз і укутати ковдрою.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби