Неймовірно смачний сметанник на сковороді не потребує випікання, тому приготувати його дуже просто. Цей варіант сметанника ідеальний для тих, у кого немає духовки, або вона зламалася. Такий тортик виходить смачним і не вимагає багато зусиль.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

Тісто:

  • кефір або сметана 200 мл
  • сода 0,5 ч. л
  • цукор 130-150 г
  • борошно 3 склянки

Крем:

  • сметана 600-700 г
  • ванільний цукор
  • цукрова пудра 50-70 г

Сметанник на сковороді, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Сметанник на сковороді, скріншот: YouTube

Приготування:

Спершу загасити в кефірі соду, додати цукор, перемішати, просіяти борошно і замісити м'яке тісто. Тісто поділити на 8 рівних частин. Присипати поверхню борошном, розкачати кожну частину і вирізати коло діаметром, як у вашої сковороди.

Сметанник на сковороді, скріншот: YouTube

Сметанник на сковороді, скріншот: YouTube

Сковороду добре нагріти і смажити коржі з двох сторін на середньому або маленькому вогні до золотистого кольору. Для крему сметану збити з ванільним цукром і цукровою пудрою.

Тепер можна збирати торт. Кожен корж промазати кремом, в кінці весь торт змастити кремом, і поставити на ніч в холодильник. Прикрасити можна за вашим бажанням.

Сметанник на сковороді, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби