Вино з чорноплідної горобини користується особливою популярністю, оскільки цей напій відрізняється красивим кольором, прекрасним смаком і тривалим терміном зберігання.
Читайте Знай в Google News!
Приготування вина з чорноплідної горобини:
Спершу приготуйте винну закваску. Для цього візьміть малину, суницю, або й одразу обидва види ягід. Якщо сезон їх дозрівання вже пройшов, можна використати плоди шипшини. Зберіть ягоди і, не миючи їх, помістіть в банку. Якщо ви промиєте шипшину, то видалите разом з водою всі природні дріжджі, які необхідні для бродіння.
Тепер додайте 2 ст. ложки цукру, влийте ½ літра прохолодної води, обв'яжіть шийку банки марлею, складеної в кілька шарів, дайте настоятися 3 дні. Масу потрібно час від часу розмішувати. Через 3 дні винна закваска почне активно бродити. Відповідно, її можна використовувати для приготування алкогольного напою.
Чорну горобину (3 кг немитих ягід) подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Суміш перелийте у велику місткість, додайте винну закваску, воду та цукровий пісок. Рідини також має бути 3 літри. Її краще відфільтрувати або настояти.
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Тепер відміряйте 2 кг цукру, з невеликою кількістю води приготуйте цукровий сироп. Коли він охолоне, перелийте його у посуд з ягодами та перев'яжіть щільним шаром марлі. Для активного бродіння дайте настоятися протягом 8 днів. За цей час кілька разів розмішайте, щоб прибрати ягідну кірку, яка формується на поверхні і перешкоджає надходженню кисню.
Через 8 днів сусло необхідно відфільтрувати. Для цього його можна процідити вручну або застосувати соковидавлювач. Відціджене сусло перелийте в бутель та прилаштуйте гідрозасувку. Перенесіть його в затемнене і прохолодне приміщення. Тихе бродіння почнеться вже через два дні. Час від часу місткість з суслом потрібно струшувати. Припиниться бродіння через 40 днів.
Напій можна розлити по пляшках і поставити на зберігання. У пляшках воно повинно зберігатися протягом двох-трьох місяців. Тільки після цього його можна буде вживати.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації
Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості
Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби