Для соління холодним способом підходять пластинчасті гриби - рижики, чорні і білі грузді, вовнянки, сироїжки, лисички. Готові вони будуть через місяць.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- гриби - 1 кг
- сіль - 100 г
- смородина - 10-12 листків
- вишня - 5-6 листочків
- хрін - 2 листки
- кріп - 2 парасольки
- лавровий лист - 2-3 шт.
- перець горошком - за смаком
- часник - за смаком
Приготування:
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Грузді, вовнянки або сироїжки вимити і залити холодною водою на 5-6 годин. Рижики не вимочують, а тільки промивають. На дно дерев'яного або керамічного посуду насипати шар солі, покласти половину листя смородини, вишні, хрону і 1 парасольку кропу. Укласти рядами гриби, посипаючи кожен шар сіллю, перцем, часником і лавровим листом.
Зверху покласти решту листя, накрити чистою тканиною, потім обробною дошкою або тарілкою і поставити гніт (через 1-2 дні гриби осядуть і дадуть сік. Якщо вони виділять мало розсолу, слід збільшити гніт). Тканину необхідно час від часу прополіскувати. Гриби будуть готові через 30-40 днів. Після цього їх треба перекласти в стерилізовані банки і переставити в холодне місце.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації
Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості
Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби