Напевно, немає хліба смачнішого, ніж той, що спечений власноруч у домашніх умовах. Аромат такого хліба неперевершений. Для випікання хорошого хліба найважливіше значення має якість борошна, яке повинне бути сухим, свіжим та без грудок.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 0,5 літра кип'яченої води (приблизно температури тіла)
- 50 г дріжджів (не сухих)
- 1 ст. ложка цукру (з гіркою)
- 2 ч. ложки солі
- 2 ст. ложки соняшникової олії
- 1 яйце
- борошно - приблизно склянок 6-7, щоб вийшло нелипке тісто.
Стаж, середня зарплата та мінімалка: які сюрпризи готує пенсійна система у 2025 році
Не субсидія і не пільги: українці отримають окрему допомогу на комуналку
Приватбанк масово закриває доступ до рахунків - що вимагає
Замовив з-за кордону — отримай штраф: українців шокували новими правилами поштових відправлень
Приготування:
Замісити тісто з усіх інгредієнтів, і викласти його в змащену вершковим маслом форму, щоб вона була наполовину вище викладеного тіста. Прикрити тісто у формі рушником і залишити на столі на 20 хвилин, а потім поставити в холодильник ще на 1 годину.
Після холодильника, перед духовкою не витримувати в теплі, а відразу ставити в гарячу духовку. Випікати приблизно при 180 градусів близько 1 години. Коли витягнете хліб з духовки, дайте йому "відпочити" у формі 5 хвилин, а потім вийміть, змастіть маслом і прикрийте рушником. Виходить високий ароматний хлібець з тонкою скоринкою.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації
Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості
Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби