Риба в томатному соусі - цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби. Головне тут, не заплутатися з правилами оброблення риби після того, як у неї будуть відрізані плавники, хвости і голови, видалені нутрощі. Ставриду і бичків можна консервувати цілком. Скумбрію, жереху, судака і сазана нарізають шматками.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 1,5 кг риби;
- 2 кг м'ясистих помідорів;
- 300 г ріпчастої цибулі;
- пшеничне борошно;
- рослинна олія;
- 5 горошинок чорного перцю
- 3 горошинки запашного перцю;
- 4 лаврових листочки;
- 4 гвоздики;
- 60 мл 5% оцту;
- 4 ст. л. цукру;
- 2,5 ст. л. столової солі.
Приготування:
Пересипте рибу 1,5 ст. л. солі і залиште на 30 хвилин. Томати очистіть і прокрутіть через м'ясорубку (або подрібніть блендером). Наріжте тонкими півкільцями цибулю і обсмажте до рум'яного кольору у великій кількості олії (150 мл). Викладіть в каструлю на плиті томати, додайте цибулю, горошинки перцю, лист лавровий, гвоздику.
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Всипте до томатів 1 ст. л. солі і цукор, влийте оцет, перемішайте, доведіть до кипіння. Обваляйте рибу в борошні і обсмажте до золотистого кольору на добре розігрітій сковороді з маслом. Зніміть рибу з вогню, дайте охолонути хвилин 40 і покладіть в чисті банки. Залийте рибу томатним соусом так, щоб він був нижче верху банок на 2 см.
Помістіть на плиту велику каструлю з встановленою решіткою на дні.
Поставте банки на решітку і наповніть водою каструлю так, щоб її рівень був нижче верхівок банок на 3-4 см, температура води повинна бути близько 70°С. Накрийте каструлю кришкою, доведіть воду до кипіння і кип'ятіть протягом 50 хвилин. Закрийте банки кришками і відміряйте на їх стерилізацію ще 6 годин на повільному вогні. Зачекайте, поки банки після стерилізації охолонуть, не відкриваючи каструлю.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою
Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості
Також "Знай.uа" писав, суп з вершкового сиру та грибів - проста перша страва з багатогранним смаком і насиченим ароматом