Компот з гарбуза і обліпихи "Бабине літо" - цей солодкий напій відрізняється приємним ароматом і насиченим смаком. Завдяки своїм властивостям він отримав у народі красиву назву "Бабине літо". Варити такий компот краще восени, коли ягоди повністю достигли, а гарбуз дозрів і набув характерну солодкість.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти (на 1 банку):

  • м'якуш гарбуза - один стакан;
  • обліпиха свіжа - 200 грамів;
  • вода - два літри;
  • цукор - один стакан.

Гарбуз, скріншот: YouTube

Гарбуз, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Приготування:

Очищений гарбуз поріжте невеликими кубиками, а ягоди помийте і переберіть. Якщо ви будете додатково використовувати фрукти, то видаліть у них серцевину і поріжте скибочками.

Покладіть підготовлені продукти у банку і залийте їх гарячою водою. Через чверть години рідину потрібно злити в сотейник, а потім прокип'ятити її з цукром та спеціями. Після цього влийте сироп назад у банку і закатайте компот стерилізованими кришками.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, суп з вершкового сиру та грибів - проста перша страва з багатогранним смаком і насиченим ароматом