Важко уявити літо без солодкої і соковитої кукурудзи! І зовсім не обов'язково довго її варити, адже для цього знадобиться лише яких 20 хвилин. Проте потрібно обирати виключно молоді качани, оскільки перезрілі м'якшими жодними способами вже не зробити.
Читайте Знай в Google News!
Редакція "Зі Смаком" розповіла про швидкий спосіб варіння кукурудзи, а також поділилася ще двома незвичайними рецептами приготування молодих качанів.
Кукурудза за 20 хвилин
Інгредієнти:
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
- 6 качанів цукрової кукурудзи
- 0,5 лимона
- сіль за смаком
- масло вершкове за смаком
Приготування:
На дно глибокої каструлі викладіть кукурудзяне листя, потім викладіть очищені качани. Залийте кукурудзу окропом, накрийте кришкою. Поставте каструлю на вогонь, після закипання зменште вогонь до мінімуму, варіть 15 хвилин. Вимкніть вогонь, влийте в каструлю сік половини лимона, залиште під кришкою на 5 хвилин. Воду злийте, качани посипте сіллю, змастіть вершковим маслом.
Ароматна запечена кукурудза
Інгредієнти:
- 4 качани цукрової кукурудзи молочної зрілості
- 100 г вершкового масла
- 6 зуб. часник
- 2 ч. л. солі
- коріандр мелений за смаком
- чебрець сушений за смаком
- перець чорний мелений за смаком
- паприка за смаком
- 0,5 пучка кропу або петрушки
Приготування:
Розм'якшене вершкове масло розітріть зі спеціями і сіллю, додайте рубану зелень і часник. Перемішайте. Кукурудзу звільніть від листя, зріжте кінчики з обох сторін. Густо змастіть масляною сумішшю. Намагайтеся втерти її між зерен.
Кожен качан окремо загорніть спочатку в лист пергаменту, потім у фольгу, щоб кукурудза зберегла соковитість і рівномірно пропеклася. Поставте згортки з качанами в духовку, розігріту до 180-200 градусів, на 40 хвилин.
Вершкова кукурудза-гриль в маринаді з соєвого соусу
Інгредієнти:
- 4 качани цукрової кукурудзи
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 3 ст. л сметани
- 60 г вершкового масла
- 3 ст. л. лимонного соку
- 1 ст. л. соусу чилі
- 1 ч. л. сушених прованських трав
Приготування:
У глибокій мисці змішайте розм'якшене вершкове масло зі сметаною, соєвим соусом, соусом чилі, лимонним соком і прованськими травами. Підготовленої сумішшю ретельно натріть кожен качан. Окремо викладіть на листи фольги і загорніть. Витримайте згортки 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
Викладіть згортки з кукурудзою на решітку прогрітого гриля або мангала, готуйте приблизно 20 хвилин. Кожні 5 хвилин перевертайте для рівномірного прожарювання. Через належний час перевірте готовність кукурудзи. Якщо необхідно, потримайте на вогні ще хвилин 5-7. За бажанням готову кукурудзу посипте тертим сиром.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я
Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою
Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня