Густий лікер "Адвокат" винайшли ще у 17 столітті голландці. Виразний солодкий вершково-яєчний смак і кремова консистенція забезпечили напою шалену популярність. Однак, цей елітний напій можна приготувати і вдома! Автентичний рецепт передбачає використання виноградного бренді, жовтків, молока і меду.
Читайте Знай в Google News!
Рецептом домашнього яєчного лікеру поділився портал "Со вкусом". Особливо уважно слід поставитися до свіжості яєць та якості решти інгредієнтів.
Інгредієнти:
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
- Яєчний жовток - 8 шт.
- Цукор - 240 г
- Молоко - 400 мл
- Бренді - 500 мл
Приготування:
Молоко закип'ятіть, зніміть з вогню, відставте в сторону. Жовтки відокремте від білків, додайте цукор. Встановіть миску з жовтками на водяну баню. Безперервно розмішуючи, доведіть масу до кремоподібної консистенції. Вода при цьому не повинна інтенсивно кипіти, а миска не повинна торкатися її поверхні.
Не припиняючи мішати, тонкою цівкою влийте до жовтків тепле молоко, прогрійте ще секунд 30, зніміть з вогню, остудіть до кімнатної температури. Влийте бренді, ретельно перемішайте суміш, розлийте у стерилізовані місткості і поставте у холодильник. Через 3-4 дні можна знімати пробу.
Лікер хороший як самостійний напій, так і як добавка до кави або фруктовим салатам. Також їм замість меду або джему можна полити панкейки.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я
Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою
Також "Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком