"Сире" варення з аґрусу з апельсином - шикарний аромат і смак, максимум вітамінів. Завдяки такому способу приготування ви можете бути впевнені, що всі вітаміни збережуться. Зберігати його в холодильнику можна близько року.
Інгредієнти (на 2 л):
- Аґрус - 1 кг
- Апельсин - 1 шт.
- Цукор - 1, 1 кг + 4 ст. ложки
Приготування:
В Україні зростуть пенсії та зарплати: коли та наскільки
Поясніть, звідки долари: українцям почали задавати питання у банку
Їдеш до Польщі – перевір валізу: за що українцям загрожують штрафи на кордоні у 2025 році
Ухилянтів хочуть дістати за кордоном: що будуть робити ТЦК
Ягоди аґрусу помити, видалити хвостики. Апельсин обдати окропом, добре помити. Разом зі шкіркою нарізати часточками і звільнити від кісточок. Перемолоти блендером аґрус з апельсином в однорідне пюре. Додати цукор з розрахунку: на 1 кг фруктово-ягідної маси - 1,1 кг цукру. Ретельно перемішати.
З вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 2 л заготовки з аґрусу з апельсином. Залиште на 1 годину, щоб цукор розчинився. Тепер можна розкласти аґрус з апельсином на зиму у стерильні банки. Щоб зверху не утворювалася цвіль і заготівля краще зберігалася, засипте в кожну банку по 2 ст.ложки цукру. Так само можна поступати з будь-яким варенням. Щільно закрити стерильними кришками.
Зберігати в холодильнику можна близько року. Якщо є бажання аґрус з апельсином можна зварити і зберігати при кімнатній температурі або заморозити на зиму - таким чином зберігаючи максимум вітамінів, як і без варіння.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я
Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою
Також "Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком