З червоної або жовтої аличі зазвичай готують компоти, соуси, джеми. Особливо смачним виходить варення. Кисло-солодке, не нудотне, воно прекрасно підійде до молока або чаю. Для приготування варення слід брати тверді плоди аличі. Зовсім стиглі та м'які не підійдуть тому, що швидко розваряться і ви отримаєте джем, а не варення.
Читайте Знай в Google News!
Рецептом варення з аличі поділився портал "Patee".
- Алича - 1 кг
- Вода - 150 мл
- Цукор-пісок - 800 г
Приготування:
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Аличу переберіть, залишивши лише міцні плоди без пошкоджень. Добре помийте їх під проточною водою. Голкою або шпилькою наколіть кожен плід в декількох місцях. Ця нехитра процедура дозволить аличі не розвариться в кашу.
Приготуйте сироп для варення. У каструлю налийте воду, підігрійте її і поступово всипте цукор. Варіть сироп до розчинення цукру. Аличу викладіть у велику посудину. Гарячим сиропом залийте аличу. Дайте їй постояти так годину-півтори.
Поставте каструлю з аличею на плиту. Доведіть до кипіння, тоді вогонь зменште до мінімуму. Варити потрібно 25-30 хвилин. Після цього вимкніть і зніміть піну. Дайте варенню постояти дві години. Потім знову варіть 25-30 хвилин і вимкніть. Зніміть піну, що утворилася.
Гаряче варення розкладіть у стерилізовані банки і закатайте. Зберігайте його в коморі, погребі або холодильнику. Варення з аличі готове - це прекрасний десерт до чаю, молока, морозива.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я
Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою
Також "Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком