Сезон шашликів продовжується. Але не обов'язково їхати на природу, щоб запекти ароматне м'ясо на мангалі - його можна приготувати й вдома. Пропонуємо спробувати шашлик, запечений у банці у духовці. Такий варіант виручить, якщо дуже хочеться цієї м'ясної страви, а часу зовсім немає.
Читайте Знай в Google News!
Рецептом приготування шашлику в банці поділився Телеграм-канал "Кухня по-мужски".
Інгредієнти:
- свинина (антрекот) — 1 кг
- бекон — 250 г
- цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
- сік ½ лимона
- вода-100 мл
- сіль
- перець
- коріандр
- приправи для шашлику
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Приготування:
М'ясо промити і порізати на невеликі шматочки. Додати сіль, перець, спеції і сік лимона. Цибулю порізати кільцями і додати до м'яса, додати воду. Залишити маринуватися на 30 хвилин. За цей час бекон порізати тонкими смугами.
Нанизуємо на шашличні палички м'ясо, чергуючи з беконом і цибулею. На дно банки кладемо цибулю, що залишилася. У кожну банку кладемо по 4-5 "шампурів". Закриваємо банку фольгою. Важливо, щоб банка була сухою зовні.
Відправляємо в холодну духовку (щоб банку не лопнула), і ставимо на 180-200 С на 60-80 хвилин. Коли шашлик буде готовий, трохи остуджуємо банку з шашликом, не відкриваючи духовку. Духовку потрібно відкривати дуже акуратно, щоб при різниці температур не лопнула банка.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я
Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою
Також Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком