Варення з дині готують дуже рідко, оскільки стигла диня у свіжому вигляді так смачна, що на варення її просто не залишається. Однак, варто спробувати приготувати його хоча б раз - ви анітрохи не пошкодуєте.
Читайте Знай в Google News!
Варення з дині може вийти надто рідким, якщо диня дуже соковита. Тоді потрібно додати цукор і ще уварювати варення. Тому краще беріть диню стиглу, але міцну. Однак якщо візьмете більш ситну диню, консистенція може вийти трохи іншою, радить видання "Повар".
Інгредієнти:
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
- диня - 2 кг
- цукор - 1,4 кг
- лимонна кислота - 30 г (або сік лимона)
Приготування:
Заготовити цукор, диню, лимонну кислоту. Диню порізати шматочками. Засипати цукром, дати постояти пів години, диня дасть сік. Довести до кипіння і поварити на слабкому вогні 5-10 хвилин. Дати постояти ще 4 години. Проварити варення ще 5-10 хвилин. Готове гаряче варення розкласти по банках і закатати.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я
Як повідомляв портал "Знай.uа", домашнє ігристе вино зі смородинового листя – рецепт ідеального літнього напою для душі
Також Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком