Домашнє ігристе зі смородинового листя виходить неймовірно смачним. Однак, щоб насолодитися напоєм, потрібно трохи почекати, адже процес бродіння займає деякий час. Його можна витримати 3-4 місяці, але й одного місяця буде цілком достатньо.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 3 л води
- 1 лимон
- 200 г смородинового листя
- 200 г цукру
- 0,5 ч. л. винних дріжджів
Приготування:
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Виберіть хороше смородинове листя. Потрібні просто свіжі зрілі листочки, щоб на них не було жодних хвороб. Зібравши зелень, ретельно промийте її під проточною водою.
З лимона зніміть цедру, очистіть його від білої шкірки і наріжте на невеликі частини. У банку з водою додайте листя, лимон з цедрою, цукор і потім перемішайте. Закрий суміш звичайною еластичною кришкою і залиште її на сонячному світлі. Потрібно почекати, поки розчиниться цукор, це повинно зайняти близько 2-3 дні. Не забувайте помішувати напій.
Через кілька днів заливаємо дріжджі невеликою кількістю теплої води і залишаємо на 15 хвилин. Після цього додаємо їх в банку, накриваємо її нещільно кришкою і залишаємо ще на 3-4 години до початку бродіння. Тепер повинні з'явитися дрібні бульбашки від бродіння.
Далі ми ставимо банку під водяний затвор і залишаємо її у прохолодному місці на 7-10 днів. Підійде підвал або холодильник. Через тиждень потрібно профільтрувати рідина через марлю. Вона після цього вона буде залишатися злегка каламутною, на вигляд як лимонад. Можна все залишити так, а можна висвітлити рідину бентонітом.
Тепер потрібно додати в банку сироп з 4 столових ложок цукру і невеликої кількості води. А після можна нарешті розлити рідину по пляшках і щільно закрити. Тепер залишилося почекати цілий місяць або навіть більше, але результат того вартий. Весь цей час пляшки повинні знаходитися в найхолоднішій частині погребу або в холодильнику.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я
Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки. Узбецька національна страва, яка підкорить серце навіть найвибагливішого гурмана
Також Знай.uа" писав, абрикосове варення-п'ятихвилинка: як без зайвих зусиль заготувати вітамінний фрукт на зиму. З цим простим та швидким рецептом абрикосового варення впорається кожен охочий.