Домашнє ігристе зі смородинового листя виходить неймовірно смачним. Однак, щоб насолодитися напоєм, потрібно трохи почекати, адже процес бродіння займає деякий час. Його можна витримати 3-4 місяці, але й одного місяця буде цілком достатньо.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 3 л води
  • 1 лимон
  • 200 г смородинового листя
  • 200 г цукру
  • 0,5 ч. л. винних дріжджів

Шампанське зі смородини, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

Виберіть хороше смородинове листя. Потрібні просто свіжі зрілі листочки, щоб на них не було жодних хвороб. Зібравши зелень, ретельно промийте її під проточною водою.

З лимона зніміть цедру, очистіть його від білої шкірки і наріжте на невеликі частини. У банку з водою додайте листя, лимон з цедрою, цукор і потім перемішайте. Закрий суміш звичайною еластичною кришкою і залиште її на сонячному світлі. Потрібно почекати, поки розчиниться цукор, це повинно зайняти близько 2-3 дні. Не забувайте помішувати напій.

Смородина, скріншот: YouTube

Через кілька днів заливаємо дріжджі невеликою кількістю теплої води і залишаємо на 15 хвилин. Після цього додаємо їх в банку, накриваємо її нещільно кришкою і залишаємо ще на 3-4 години до початку бродіння. Тепер повинні з'явитися дрібні бульбашки від бродіння.

Далі ми ставимо банку під водяний затвор і залишаємо її у прохолодному місці на 7-10 днів. Підійде підвал або холодильник. Через тиждень потрібно профільтрувати рідина через марлю. Вона після цього вона буде залишатися злегка каламутною, на вигляд як лимонад. Можна все залишити так, а можна висвітлити рідину бентонітом.

Тепер потрібно додати в банку сироп з 4 столових ложок цукру і невеликої кількості води. А після можна нарешті розлити рідину по пляшках і щільно закрити. Тепер залишилося почекати цілий місяць або навіть більше, але результат того вартий. Весь цей час пляшки повинні знаходитися в найхолоднішій частині погребу або в холодильнику.

Шампанське зі смородини, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки. Узбецька національна страва, яка підкорить серце навіть найвибагливішого гурмана

Також Знай.uа" писав, абрикосове варення-п'ятихвилинка: як без зайвих зусиль заготувати вітамінний фрукт на зиму. З цим простим та швидким рецептом абрикосового варення впорається кожен охочий.