Сало люблять усі українці, але мало хто вміє його смачно засолити. Погляди на оптимальний спосіб різняться - але мета отримати смачний продукт у всіх спільна.
На основі матеріалу телеграм-канала "Дневник дачника" Знай.ua пропонує до уваги рецепт "Сала Люкс".
На літр води один стакан солі і половина склянки цукру, лавровий лист (4-5 штук), перець горошок, довести до кипіння і остудити. Цим розсолом залити сало. Сало можна відразу пересипати часником. Поставити у холодильник приблизно на добу. Потім викласти на рушник щоб розсіл втік. Можете додавати до смаку свої приправи.
Такий посол дуже смачний. Повірте, цукор зовсім не відчувається.
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
З'їдати 10-30 грамів свіжого сала в день не шкідливо, а навпаки корисно. Цей продукт є відмінним джерелом вітамінів A, D, E і ефективно зміцнює кістки. Тим, хто активно бореться із зайвою вагою, медики рекомендують вживати сало без хліба і тільки в першій половині дня.
Дослідження фахівців з Мюнхенського університету показало, що свиняче сало містить арахідонову кислоту, яка відноситься до Омега-6 ненасиченим жирним кислотам.
Арахідонова кислота входить до складу клітинних мембран, а також є частиною ферментів серцевого м'яза, контролює баланс холестерину в крові.
Нагадаємо, Сало — сила! Дієтолог розповіла як схуднути, не відмовляючись від улюбленого продукту.
Як повідомляв портал Знай.ua, Улюблена закуска українців: сало приносить користь чи шкоду.
Також Знай.ua писав, що Розірветься серце українця - лікарі розповіли, кому не можна їсти сало.