Козинаки це не просто дуже смачний десерт, а ще й корисний. Насіння є багатим на поживні речовини та мікроелементи, і тому такі солодощі не лише порадують ваші смакові рецептори. На щастя, приготувати козинаки дуже легко навіть у домашніх умовах, у чому ви легко зможете переконатись самі.
Рецептом приготування козинаків ділиться ресурс RuTxt.
Інгредієнти:
- 200 г цукру
- 100 г очищеного соняшникового насіння;
- 2-4 ст. л. води;
- кілька крапель лимонного соку.
Приготування
На пенсійний картці буде по нулях: пенсіонерам дали час до 31 числа, інакше залишаться без копійки
Готуйтесь до заморозків: що готує прогноз погоди до кінця тижня
Контролери ходитимуть по квартирах після 16:00: не ховайтеся – інакше платіжка здивує
Мобілізують навіть з бронюванням: ТЦК знайшли законну лазівку
Насіння підсушити на сухій сковороді протягом 5-7 хвилин. Насіння для козинаков готові.
На сковороду висипати цукровий пісок, додати воду, лимонний сік і зварити карамель. Не забувайте постійно помішувати її при варінні.
Карамель має бути приємного коричневого кольору.
Додати в карамель насіння і перемішати. Робити це потрібно, не знімаючи сковороди з вогню, так як карамель дуже швидко твердне. Також будьте обережні, оскільки карамель також дуже гаряча і може спричинити серйозні опіки.
Застеліть форму для козинаків пергаментним папером, змастіть вершковим маслом або рослинною олією. Гарячу карамельну суміш швидко розподіліть рівним шаром по паперу. Через 2-3 хвилини зробіть ножем невеликі надрізи, щоб після повного застигання було зручно розламати козинаки.
Дайте солодощам охолонути. Тепер козинаки готові до споживання, смачного!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше рецепт ніжного і смачного тарта з черешнею: можна навіть на дієті.
Також "Знай.uа" писав, що рецепт найніжніших маринованих огірочків без оцту - можна навіть діткам.