Козинаки це не просто дуже смачний десерт, а ще й корисний. Насіння є багатим на поживні речовини та мікроелементи, і тому такі солодощі не лише порадують ваші смакові рецептори. На щастя, приготувати козинаки дуже легко навіть у домашніх умовах, у чому ви легко зможете переконатись самі.

Рецептом приготування козинаків ділиться ресурс RuTxt.

Інгредієнти:

  • 200 г цукру
  • 100 г очищеного соняшникового насіння;
  • 2-4 ст. л. води;
  • кілька крапель лимонного соку.

Домашні козинаки, скріншот відео

Приготування

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Насіння підсушити на сухій сковороді протягом 5-7 хвилин. Насіння для козинаков готові.

На сковороду висипати цукровий пісок, додати воду, лимонний сік і зварити карамель. Не забувайте постійно помішувати її при варінні.

Карамель має бути приємного коричневого кольору.

Додати в карамель насіння і перемішати. Робити це потрібно, не знімаючи сковороди з вогню, так як карамель дуже швидко твердне. Також будьте обережні, оскільки карамель також дуже гаряча і може спричинити серйозні опіки.

Застеліть форму для козинаків пергаментним папером, змастіть вершковим маслом або рослинною олією. Гарячу карамельну суміш швидко розподіліть рівним шаром по паперу. Через 2-3 хвилини зробіть ножем невеликі надрізи, щоб після повного застигання було зручно розламати козинаки.

Дайте солодощам охолонути. Тепер козинаки готові до споживання, смачного!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше рецепт ніжного і смачного тарта з черешнею: можна навіть на дієті.

Також "Знай.uа" писав, що рецепт найніжніших маринованих огірочків без оцту - можна навіть діткам.