Кутаб (або ж гутаб) традиційна страва Азербайджану: це виріб з прісного тіста з начинкою у формі півмісяця. Зовні дечим нагадує більш звичні для нас чебуреки, проте кутаб смажать завжди на сухій сковороді. Начинку бувають найрізноманітнішими. Якщо вас чарує Схід і незвичні, проте дешеві, вироби з тіста - цей рецепт для вас. Отже, кутаби з зеленню та сиром.
Читайте Знай в Google News!
Рецепт розповідає українська блогерка Наталія Олендра.
Вам знадобиться на 8-9 кутабів:
- Борошно пшеничне 300 гр
- Тепла вода 200 мл
- Сіль 1 ч.л.
- Рослинна олія - 1 ст.л.
- Зелень (можете брати кинзу, петрушку, укроп, шпинат) 200 гр
- Сир (бринза, фета або адигейський) 200 гр
- Сіль, перець за смаком
- Вершкове масло 30 гр
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Довго "тримати" тарифи - неможливо: українців попередили про нові ціни на світло та газ
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Хід приготування:
В глибоку миску просійте борошно.
Розведіть дріжджі у теплій воді, а потім влийте до борошна.
Додайте трішки олії (цей крок робиться для еластичності тіста).
Додайте воду у розрахунку 2 частини води до 3 частин борошна.
Ретельно вимісивши тісто, накрийте його рушником і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
Обрану вами зелень ретельно вимийте, просушіть. Дрібно наріжте.
Обраний сир розітріть виделкою і додайте зелень.
Посоліть і поперчіть за смаком.
На робочу поверхню припорошену борошно викладіть тісто. Переконайтесь, що воно еластичне і м'яким. Сформуйте з нього “ковбаску” і розріжте на 8 чи 9 частинок.
Кожен шматочок розкатайте у дуже тоненький коржик.
На одну частину коржа викладіть начинку (близько 1-1,5 ст.л), виделкою розділіть рівномірно.
Вільною частиною коржа накриваєте начинку. Обережно защіпуйте краї, повітря має вийти з вашого виробу. Скористайтесь виделкою або спеціальним резаком для тіста, щоб зафіксувати краї.
На розжарену пательню без додавання олії викладайте кутаб і смажте з кожного боку по 3 хвилини.
Кожен готовий кутаб потрібно змастити шматочком вершкового масла.
Насолоджуйтесь із йогуртовим соусом або сметаною.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Готуємо рулетики з кабачком для правильного харчування: корисне може бути смачним.
Як повідомляв Знай.uа, хрусткі огірочки мариновані без оцту на зиму - рецепт ароматної закуски з гостринкою.
Знай.uа писав, мариновані помідори "в снігу" - простий рецепт неймовірної смакоти на зиму.