Сезон літніх ягід в зеніті, і не можна втрачати ні хвилини. З них можна, наприклад, приготувати прекрасну літню страву - смачну запіканку.
Рецептом вершкової запіканки з літніх ягід ділитися сайт "Gastronom".
Склад:
- 300 г малини + ще трохи для прикраси
- 50 г чорниці
- 150 р білого шоколаду
- 150 мл вершків жирністю від 30%
- цедра 1 маленького лимона
- 2 ст. л. цукрової пудри
Приготування:
Малину розкладіть по 4 невеликим вогнетривких формочках. Посипте цедрою лимона і приберіть в холодильник до використання. Шоколад наламайте однаковими шматочками. Перекладіть в сотейник.
Окремо доведіть вершки до кипіння, зніміть з вогню і відразу вилийте на шоколад. Залиште на 1–2 хв, перемішайте до повного розчинення. Остудіть до кімнатної температури.
Тепер розкладіть вершковий крем по формочках, акуратно перемішайте. Додайте чорницю і посипте цукровою пудрою. Підпечіть в розігрітій до 200°С духовці під грилем протягом 3 хв, при необхідності повертаючи формочки навколо своєї осі. Крем зверху повинен стати темно-золотистим. Прикрасіть малиною, що залишилася, і відразу подавайте.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Популярні новини зараз
Показати ще
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Нагадаємо, натуральний вітамінний десерт стане хітом спекотного літа — цікавий рецепт персикового морозива
Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки
Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками