Варення з аґрусу з горіхами значно відрізняється від всіх подібних як за смаком, так і за зовнішнім виглядом. Текстура цього варення ближче до джему, а додавання горіхів робить його ще більш оригінальним. Таке варення можна поєднувати зі свіжим білим хлібом або використовувати як начинку для пирога.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- аґрус - 1 кг
- очищені волоські горіхи - 200 г
- питна вода - 250 мл
- цукор - 1 кг
Приготування:
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Підготуйте аґрус для варення з горіхами. Переберіть ягоди, потім промийте проточною водою і добре обсушіть на паперових рушниках. Кінчики обріжте. Волоські горіхи порубайте ножем не дуже дрібно. Якщо вони вогкуваті, викладіть їх на чисту сковороду і підсушіть на мінімальному вогні. Дайте повністю охолонути.
Щоб приготувати сироп, налийте питну воду у велику каструлю і додайте цукор. Доведіть до кипіння і варіть 1 хвилину. Опустіть горіхи в киплячий сироп для варення. Знову доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Аґрус пропустіть через м'ясорубку і додайте в сироп з волоськими горіхами.
Готуйте варення 10-15 хвилин, періодично знімаючи піну. Потім розлийте по сухих стерилізованих банках і закатайте. Переверніть і дайте охолонути. Сироп варення з аґрусу з горіхами можна готувати на відварі вишневого листя. Для цього залийте їх водою, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Потім дайте охолонути, процідіть і використовуйте для приготування сиропу.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, натуральний вітамінний десерт стане хітом спекотного літа — цікавий рецепт персикового морозива
Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки
Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками