Засолені огірки в банці мають властивість зривати, якщо не дотримуватись технологій приготування. Через потрапляння в ємність мікробів відбувається бродіння і трапляється сумний результат. Вглекислий газ, накопичений в банці, зриває кришки.
Читайте Знай в Google News!
Щоб праця не проходила марно, огірки слід попередньо замочити в холодній воді і залишити на п'ять годин. Головна мета цієї підготовки - відновлення дефіциту води в продукті. Якщо пропустити цей етап - овоч відновить водний баланс самостійно і тоді закуска точно буде зіпсована. Ці маніпуляції допоможуть позбутися від отруйних сполук в огірках. І звичайно, перед засолкою огірки і зелень необхідно добре промити під чистою водою і просушити.
Посуд, в яких ви будите солити огірки, потрібно попередньо обробити. Варто змочити все водою і додати чайну ложку соди і рівномірно розподілити її по тарі. До речі, заодно потрібно відразу перевірити банки на можливі пошкодження. Після цього стерилізуємо посуд.
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Заповнюємо чайник водою (трохи менше половини) і ставимо на нього банку верх дном, чекаємо п'ять хвилин. Кришок досить 30 секундної обробки.
Варто відзначити, що решту посуд, яку ви будите використовувати при приготуванні - ложки, ополоник, каструлю, потрібно також обробити содою.
Приготування і зберігання
Закочувати банки потрібно щільно. Якщо кришка ушкодилася, необхідно відразу замінити її іншою. Розсіл варто наливати до самого верху, щоб не залишати місця для повітря. У самому кінці потрібно перевірити банки і поставити їх верх дном, закутавши тканиною.
Тримати в такому положенні судини необхідно до повного охолодження. Це приблизно дві доби.
І до речі, при засолюванні не шкодуйте оцту. Оптимальна доза - дві столові ложки на літр води. Ще в якості консерванту можна використовувати лимонну кислоту або таблетки аспірину.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.
Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.
Також "Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння.