На приготування домашнього зефіру піде мінімум часу і інгредієнтів. Його можна зробити на основі будь-якого фрукта. Кислі яблука і ягоди містять більше пектину — саме тому банановий зефір наполовину складається з яблучного пюре. Вибирайте стиглі плоди, але при цьому м'якуш банана повинен бути щільним.
Важливо використовувати агар-агар в рецептах зефіру і не намагатися замінити його желатином або пектином. Фруктову масу потрібно добре збити, тоді зефір вийде повітряним і не втратить форму. Рецептом домашнього зефіру ділиться видання "Важно знать".
Інгредієнти:
- 300 г яблук
- 2 банани
- 40 г яєчних білків
- 140 мл води
- 600 г цукру
- 10 г агар-агару
- цукрова пудра за смаком
Приготування:
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Банани очистіть від шкірки. Наріжте їх і розімніть вилкою або подрібніть блендером до однорідного стану. Переклади масу в сотейник і готуй на малому вогні кілька хвилин, постійно помішуючи. Коли бананове пюре охолоне, поставте його в холодильник на 20 хвилин.
Яблука помийте і видаліть серцевину, не розрізаючи їх. Випікайте яблука 30 хвилин при температурі 180 градусів. Вони повинні стати м'якими. Тепер зніміть з них шкірку, а м'якуш перетворіть у пюре за допомогою блендера. Остигле пюре поставте в холодильник на 20 хвилин.
Додай в воду агар-агар і грійте на повільному вогні приблизно 5 хвилин до загустіння. Всипте цукор, збільште вогонь до середнього і після закипання варіть ще протягом 5 хвилин, помішуючи. Дайте охолонути 2-3 хвилини.
Змішайте обидва види фруктового пюре, додайте охолоджений білок і збивайте доти, поки маса не стане густою. Тонкою цівкою влийте сироп у фруктову масу, постійно перемішуючи. Також можна додати харчовий барвник. Добре збийте суміш. Застеліть поверхню пергаментним папером. Покладіть масу в кондитерський мішок і викладіть на поверхню невеликі завитки у формі половинок зефіру. Дайте їм застигнути при кімнатній температурі. Це займе приблизно 6 годин.
Коли зефір застигне, посипте його цукровою пудрою і з'єднайте половинки. Домашній зефір нітрохи не поступається магазинному по вигляду, а на смак набагато кращий, адже він зроблений тільки з натуральних продуктів.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки
Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки
Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками