Апетитний і соковитий суп з раків стане унікальною стравою на вашому обідньому столі. Ця перша страва по аромату і смаку не поступається середземноморським супам з морепродуктів, а за жирністю навіть обганяє! Раки — дуже жирні, особливо в осінні місяці. Найсмачнішими і ніжними вважаються річкові раки, тому ракові супи варять саме з них.
Приготувати суп з раків пропонує Телеграм-канал "Кухня по-мужски"
Інгредієнти:
- 1 кг помідорів
- 100 мл оливкової олії
- 1 ст. л. червоного винного оцту
- 12 ракових шийок
- 1 огірок
- 1 цибулина
- 8 маслин без кісточок
- 2 гілочки базиліка
- 2 великих зубчики часнику
- 4 шматки білого хліба
- 1 ст. л. рослинної олії
- сіль, перець
Приготування:
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
На помідорах зробити хрестоподібні надрізи, опустити плоди на 30 секунд у киплячу воду. Потім обдати холодною водою і зняти шкірку. Базилік вимити, обсушити. Подрібнити в блендері помідори і базилік в пюре. Продовжуючи збивати, додати оливкову олію, оцет, перець і сіль. Перелити в миску і поставити в холодильник.
Ракові шийки відварити в киплячій підсоленій воді протягом 4 хв. Дати охолонути. Огірок і цибулю нарізати невеликими кубиками, оливки – тонкими кружками. Зубчик часнику розрізати навпіл і натерти ним хліб. Обсмажити хліб в розігрітій олії до рум'яної скоринки.
Додати в суп нарізані огірок, цибулю і оливки, перемішати. Розлити суп по тарілках, покласти в центр ракові шийки. Подати з гарячим часниковим хлібом.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, натуральний вітамінний десерт стане хітом спекотного літа — цікавий рецепт персикового морозива
Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки
Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками