Холодний борщ використовується зазвичай у літньому меню. Ця ситна перша страва привертає увагу своїм кислуватим освіжаючим смаком. Корисно, просто, смачно, економно та апетитно — все це можна сказати про холодний борщ.

Інгредієнти (на каструлю 3 л.):⁣

  • 3 великі буряки⁣
  • 3 огірки
  • 3 шт. картоплі⁣
  • 6 шт. яєць⁣
  • зелень (цибуля, кінза, петрушка)⁣
  • 100 г сметани⁣
  • 1 лимон (сік)⁣
  • сіль

Буряк в банці, скріншот: YouTube

Приготування:⁣⁣

Буряк вимити та варити його близько 1,5 години. Тепер очистити овоч і натерти на крупній тертці. Викласти в каструлю, залити водою⁣. Картоплю очистити, нарізати дрібними кубиками, залити окропом, зварити до готовності (близько 7 хв). Злити воду⁣.

Популярні новини зараз

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Показати ще

Зварити яйця — після закипання варити їх 9 хв. Остудити та очистити. Розділити на білки і жовтки⁣. На крупній тертці натерти огірки і яєчні білки⁣. В окремій тарілці змішати нашатковану зелень, яєчні жовтки, сіль. Добре пом'яти товкачем.

До буряка додати терті огірки, яєчні білки, картоплю, розтерту зелень. Перемішати. Якщо потрібно, додати води⁣. Тепер додайте сметану, лимонний сік і сіль. Добре перемішайте⁣. Холодний борщ готовий.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки

Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин

Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками