Холодний борщ використовується зазвичай у літньому меню. Ця ситна перша страва привертає увагу своїм кислуватим освіжаючим смаком. Корисно, просто, смачно, економно та апетитно — все це можна сказати про холодний борщ.
Інгредієнти (на каструлю 3 л.):
- 3 великі буряки
- 3 огірки
- 3 шт. картоплі
- 6 шт. яєць
- зелень (цибуля, кінза, петрушка)
- 100 г сметани
- 1 лимон (сік)
- сіль
Приготування:
Буряк вимити та варити його близько 1,5 години. Тепер очистити овоч і натерти на крупній тертці. Викласти в каструлю, залити водою. Картоплю очистити, нарізати дрібними кубиками, залити окропом, зварити до готовності (близько 7 хв). Злити воду.
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Зварити яйця — після закипання варити їх 9 хв. Остудити та очистити. Розділити на білки і жовтки. На крупній тертці натерти огірки і яєчні білки. В окремій тарілці змішати нашатковану зелень, яєчні жовтки, сіль. Добре пом'яти товкачем.
До буряка додати терті огірки, яєчні білки, картоплю, розтерту зелень. Перемішати. Якщо потрібно, додати води. Тепер додайте сметану, лимонний сік і сіль. Добре перемішайте. Холодний борщ готовий.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки
Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин
Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками