Всі вже звикли до традиційного варення, приготованого з різноманітних фруктів і ягід, найчастіше з малини, полуниці, яблук, слив. Однак кавунове варення виходить не менш цікавим. Ми отримуємо щільні шматочки, а сироп — з легким присмаком карамелі.
Інгредієнти:
- Кавунові шкірки - 2 кг
- Цукор - 1,5 кг
- Часточки лимона
- Гвоздика за бажанням
Приготування:
Кавунові шкірки обрізаємо — забираємо зелену шкірку товщиною близько міліметра, зверху обрізаємо червоний м'якуш, а частина рожевої м'якоті повинна залишитися, так варення виходить красивішим.
Польща штрафуватиме українців за дітей
Міноборони спростило ВЛК: як тепер довести хворобу мобілізованим
Уроки стають коротшими, перерви – довшими: що зміниться у школах з 2025 року
"Ощадбанк" попередив про масштабне нововведення
Шкірки кавуна ріжемо на кубики розміром приблизно 1-1,5 см, для цього можна використати рельєфний ніж. Кладемо в каструлю і засипаємо цукром. Залишаємо на 1,5-2 години поки кавун пустить свій сік.
Тепер ставимо на плиту і після закипання зменшуємо вогонь до маленького. Варимо до тих пір, поки кавунові скоринки не стануть прозорими. На це піде близько 1 - 1,5 години. Стерилізуємо банки і розливаємо варення.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки
Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин
Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками