Щедрий ягідний сезон дозволяє нам експериментувати навіть із класичними рецептами. Пропонуємо приготувати традиційний яблучний пиріг, однак з деякими змінами. Шарлотка з ягодами не залишить байдужим нікого, а на приготування тіста ви витратите до 10 хвилин.
Ягідну шарлотку можна приготувати і взимку з заморожених ягід. А використовувати можна не тільки смородину, але і будь-які інші ягоди. Цікавим рецептом ділиться видання "Со вкусом".
Інгредієнти:
- Яйце - 3 шт.
- Цукор - 200 г
- Сметана - 200 г
- Розпушувач - 5 г
- Кориця - 1 ч. л.
- Пшеничне борошно - 200 г
- Яблуко - 3 шт.
- Вершкове масло - 1 ч. л.
- Смородина - 1 скл.
Приготування:
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Збийте яйця з цукром до однорідної пишної білої маси. Додайте сметану, розпушувач і корицю, перемішайте. Просійте борошно і змішайте до однорідної консистенції. Змастіть форму для випічки вершковим маслом. На дно викладіть нарізані часточками яблука і смородину. Рівномірно залийте у форму тісто.
Шарлотку випікайте при температурі 180°С на нижній полиці духовки 45 хвилин. Оскільки духовки різні, тому краще перевіряти готовність шарлотки з ягодами і яблуками дерев'яною шпажкою, зубочисткою або сірником. Якщо вони будуть сухими, пиріг можна виймати з духовки. Даний рецепт підходить і для мультиварки.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.
Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.