Огірки з порічками — така заготівля не лише відрізняється відмінними смаковими якостями, але і виглядає яскраво і незвично. Консервацію краще робити у літрових банках, при цьому огірків ній має бути 6-7 штук середнього розміру, а весь інший простір займає червона смородина.
Такий оригінальний рецепт консервування огірків пропонує Телеграм-канал "Дневник дачника".
Інгредієнти:
- Огірок - 1,5 кг
- Порічки - 2 склянки.
- Листя смородини - 4 шт.
- Листя хрону - 2 шт.
- Листя вишні - 8 шт.
- Парасольки кропу - 4 шт.
- Часник - 4 зубчики
- Горошини чорного перцю - 20 шт.
- Перець червоний мелений - 1 шт.
Приготування:
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Порічки перебираємо і ретельно миємо. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді протягом 3-4 годин. Часник чистимо, а зелень миємо. Розкладаємо огірки, часник і спеції в 4 стерилізовані літрові банки. Засипаємо порічками так, щоб ягоди закрили простір між огірками.
Заливаємо огірки з порічками киплячою водою, накриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин. Потім воду зливаємо в каструлю, додаємо 150 мл киплячої води, додаємо сіль і цукор. Доводимо маринад до кипіння і вливаємо в банки з огірками. Швидко закатуємо, перевертаємо. Зберігати в прохолодному місці.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.
Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.