У літній період у раціоні кожного з нас з'являється багато корисних овочів. Існує безліч варіантів приготування баклажанів, кабачків, болгарського перцю. Щобільше, ці рецепти не лише смачні, а й корисні. Пропонуємо спробувати три прості рецепти, які будуть ідеальним варіантом для вечері.
Райдужна запіканка
Складові:
- Рис - 100 г
- Вода - 200 мл
- Фарш свино-яловичий - 400 г
- Цибуля - 1 шт. (80 г)
- Петрушка - 10 гілочок
- Сир - 70 г
- Яйце - 1 шт.
- Прованські трави - 1 ч. л.
- Сіль - 2 ч. л.
- Перець - 1/2 ч. л.
- Кабачок - 1 шт.
- Баклажан - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Перець солодкий - 2 шт.
- Сіль - 1/2 ч. л.
- Перець - 1/4 ч. л.
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 30 мл
- Томатний сік - 150-250 мл
Приготування:
Змішайте відварений рис з фаршем, цибулею, зеленню, сиром, яйцем, прованськими травами, сіллю і перцем. Розподіліть масу у формі для запікання. Овочі наріжте слайсами і розкладіть по колу поверх фаршу. Овочі змастіть маслом з часником, сіллю і перцем. Залийте все томатним соком і запікайте 50 хвилин при температурі 180°C.
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Мусака
Складові:
- Баклажан - 1 шт.
- Картопля - 2 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля - 1 шт. (80 г)
- Фарш свино-яловичий - 500 г
- Орегано - 1 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Перець - 1/2 ч. л.
- Помідори - 2 шт.
- Соус Бешамель - 500 г
- Сир - 80 г
Приготування:
Цибулю з часником обсмажити на сковороді, додати фарш, орегано, сіль і перець. Додати помідори і ще трохи обсмажити. На дно форми для запікання викладіть слайси баклажана, залийте їх бешамелем. Зверху картоплю і теж залийте бешамелем. Певерх неї викладіть обсмажений фарш, шар бешамелю і тертий сир. Запікайте 50 хвилин при температурі 180°C.
⠀
Човники з баклажанів
Складові:
- Баклажан - 3 шт.
- Цибуля - 100 г
- Часник - 3 зубчики
- Фарш яловичий - 400 г
- Перець - 1/3 ч. л.
- Томатний сік - 300 мл
- Сир фета - 200 г
Приготування:
Баклажани розрізати на половинки і вибрати середину. М'якоть баклажанів обсмажити на сковороді з цибулею. Далі - додати фарш, часник, перець і томатний сік. Тушкувати 15 хвилин. Човники з баклажан нафарширувати начинкою. Зверху покришити фету. Запікати 25 хвилин при температурі 180°C.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері.
Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.