Смачний і солодкий пиріг з абрикосами і вишнею ідеально підійде для літнього чаювання. Абрикоси і вишня відмінно поєднуються у випічці, а просте тісто на кефірі завжди виходить м'яким і довго не черствіє.
Рецепт солодкого пирога з абрикосами і вишнею пропонує Телеграм-канал "Копилка рецептов".
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- 1,5 ч. л. розпушувача;
- 2/3 склянки цукру;
- 1 пакетик (10 г) ванільного цукру;
- 1 яйце;
- 1 склянка кефіру;
- 1/2 склянки олії (без запаху);
- 300 г абрикосів;
- 200 г вишні (або черешні);
- 2 ст. л. абрикосового джему (або джему чи варення з вишні).
Приготування:
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Абрикоси і вишню помити, видалити кісточки. Абрикоси нарізати на четвертинки. Яйце збити з цукром і ванільним цукром, влити кефір, ретельно перемішати. Поступово всипати борошно з розпушувачем, кожен раз розмішуючи, щоб не було грудочок.
Тепер влийте рослинну олію без запаху та добре перемішайте тісто. Воно має вийти густим і однорідним. Форму для випікання застеліть пергаментом, трохи змастіть його рослинним або вершковим маслом. Вилийте тісто у форму.
Зверху на тісто розкладіть абрикоси й вишні, трохи вдавлюючи фрукти і ягоди в тісто. Поставте у нагріту до 190 градусів духовку і випікайте протягом 40-45 хвилин.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.
Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Домашні вареники з сиром традиційно відносять до української кухні, їх готують не лише з сирною начинкою, але і з картоплею, капустою або вишнею. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо. Рецепт хороший також і тим, що приправа зберігається поза холодильником, у прохолодному приміщенні.